Nyhet

Fight Club Rush 6: Här hittar du matchkort och stream via FighterTV!

Den 29 februari är den svenska MMA-organisationen Fight Club Rush tillbaka för en ny gala i Bombardier Arena, Västerås. FCR 6 bjuder på flera intressanta matcher – inte minst den unika titelfighten mellan Tobias Harila och Fernando Flores, samt ett riktigt spännande möte mellan Ahmed Vila och Arman Popal. Du ser hela kalaset via FighterTV!

Den 6:e upplagan av Fight Club Rush ser du på lördagen den 29 februari med start 15.50 via FighterTV! Nedan hittar du en liten genomgång av matchkortet.

Match 1

CATCHVIKT 80KG: JOHAN HENRIKSSON VS FIRASS KAAKI

Henriksson är en Västeråsbaserad fighter som alltid kommer in i fighterna aggressivt och gör matchen till en brawl, men på andra sidan buren möter han Kaakai, en fighter med bra markgame.

Match 2

BANTAMVIKT: SAFIULLAH HUSSEINI VS ROHULLAH YOUSOFI

Två aggressiva fighters som kommer att komma in i FCR-buren för att ge allt dom har i tre ronder (om matchen går tre ronder).

Match 3

WELTERVIKT: THEODOR BERGGEN VS RAHMADS STROMANIS

Teodor Berggren slog igen på svenska amatör MMA scenen år 2019 med fyra stora vinster och väldigt underhållande fightingstil som man inte ser varige dag i MMA. Stromanis är en mycket mer erfaren boxare från Litauen som har visat upp sina händer på liga tävlingar. Denna matchning är verkligen en match som man inte ska missa för att när två duktiga stand-up-fighter möts i en MMA match, då kan det gå hur som helst!

Match 4

MELLANVIKT: ALEXANDER LINDGREN VS MOHAMMED HAMID

Lindgren är en erfaren fighter, som har varit med på flertal VM och EM, som nu möter Hamid, som tog SM-guld 2020 i B-klass-MMA.

Match 5.

MELLANVIKT: MAX KARLSSON VS ADIS SALJEVIC

Saljevic har varit med i amatörscenen i ett par år nu och har aldrig varit mer hungrig på en vinst. På andra sidan buren väntar den unge Västeråsfightern Max Karlsson, som vill visa alla att han är den som ska komma ut ur buren som vinnare.

Match 6

MELLANVIKT: NAIB ITAYEV VS NICOLAS SJÖGREN

Denna match är något som alla borde vilja se för att dessa två herrarna har allt för att komma lång i sina MMA karriärer. Itayev briljerade på FCR5 och tog hem TKO-vinst efter bara 25 sekunder, på andra sidan har han Sjögren en kille som alltid är i bra form och redo för att fighters, denna match kan bli kvällen bästa match.

Match 7

BANTAMVIKT: ABDURAHMAN NASRUTDINOV VS MORTEZA ARABZADEH

Nasrudinov är en 18-årig talang och ”Sveriges Zabit Magomedsharipov” som gick ut ur 2019 helt obesegrad och lyckade avsluta Svenska mästaren på bara 1 minut. På andra sidan väntar Arabzahed som sätter sin obesegrade record på spel, så frågan är vems nolla som spricker den 29 feb.

Match 8

FJÄRDERVIKT: ALEXANDER LÖÖF VS ELADIO BRAVO

Västerås och Örebros knockout-kungar möter varandra i FCR-buren, vi säger bara blinka inte!

Match 9

FJÄDERVIKT: DANIYAL SHAMKHALOV VS BASIR SAFDARI

Dessa bägge herrar går alltid all-in och levererar alltid under match, så vi kan förvänta oss ett krig!

Match 10

WELTERVIKT: OSKAR BILLER VS OSKAR SIVARD

Det här är en rematch som många har längtat efter! Oskar ”Killer” Biller kommer från sin proffsdebut som slutade i en övertygande seger redan i den första ronden mot Moe Agmadi när domaren bröt för en teknisk knockout. Oskar Sivard (1-1-0 ) lyckade vinna sin andra PRO-match (mot Robin Roos). Båda fighter har alltså vinster bakom sig kommer in i FCR-buren för att visa vem som är verkligen bäst – och vem som ”borde” ha vunnit i deras första match.

Match 11

CATCHVIKT 63KG: HOGER SALIH VS ALI TALEB

Taleb och Salih har också möts tidigare under deras karriär och denna match är mellan två fighters som har stor erfarenhet av amatörscenen. Vem som vinner i sin andra proffsmatch får vi se den 29e febrauri!

Match 12

CATCHVIKT 63KG: AMIR MALEKPOUR VS ILAZ ZABELAJ

Den aggressive fightern Malekpour går alltid efter avslut och under EM i Rumänien 2018 tog han hem guldet via en TKO-seger. Malekpour gjorde sin proffsdebut i War of the Vikings 1 och besegrade där Martin Fouda via domslut. Malekpour åkte på sin första förlust som proffs under Fight Club Rush 5 i augusti när han fastnade i Delshad Morads giljotin. Även den duktige grapplern Zabeli gick match på FCR5 besegrade Alexander Lööf via en japanese neck tie, men går nu sin första professionella match efter att haft 1-1 i amatörfacit. Det här blir spännande match mellan två väldigt olika stilar.

Co main event

LÄTTVIKT: AHMED VILA VS ARMAN POPAL

Ahmed Vila är en ung och duktigt grappler från Bosnien. Som 19-årig tog Vila FFC-bältet och blev ett namn i södra Europa. Vila har tidigare tävlat inom Cage Warriors och kommer till mötet med två raka förluster. Arman Popal är en fighter som den svenska MMA-scenen känner till bra och han bjuder alltid på roliga matcher. Popal, 34, tränar till vardags på Allstars i Stockholm och fightades senast i april förra året då han besegrade lagkamraten Alejandro Toutparfait via TKO. Nu möts de bägge i ett proffsmöte i lättvikt.

Main event

FJÄDERVIKT: TOBIAS HARILA VS FERNANDO FLORES

Här står ”Baddest-mother-fucker”-titeln på spel! Denna matchning är mer än intressant och frågan är kan Tobias Harila ta pressen från Fernando ”El toro” Flores som pressar och kan fightas i dagar? Det får vi se den 29 feb i Västerås! Harila vs Flores har potential att bli den bästa svenska MMA-fighten 2020.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer