ArtikelNyhet

Bästa fightingspel som kommer i 2020

Fightingspel har alltid varit populära bland spelarna och de senaste åren har det släppts många stora titlar. Just 2020 förutspås att bli ett populärt år med många tunga titlar i listan.

Det finns redan ganska mycket information om dessa och om du gillar spännande action och grymma effekter, är det här titlarna för dig. Majoriteten kommer från stora spelutvecklare så du vet redan där att kvaliteten kommer att vara fantastisk. Tyvärr verkar få titlar det här året att erbjuda möjligheten till att samla skins eller dylikt ifall man tidigare hållit på med att sälja csgo skins. Achievments, alltså målstolpar, finns det däremot gott om. Förhoppningsvis blir det få exempel på onödiga köpestillägg som DLC.

Tekken X Street Fighter

Tekken är en spelfranchise från Bandai Namco, en av Japans största spelutvecklare som har många kända titlar bakom sig. De släpper kontinuerligt nya spel inom Tekken och dessa är väldigt populära, i de allra flesta fallen. Den här nya titeln kommer att släppas på PS4 och XBO. Huruvida den senare kommer till PC återstår att se, men det är inte omöjligt då tidigare titlar ofta släpps till datorn efter en viss tid har gått. Exakt när spelet ska släppas har man däremot inte gått ut med, vilket man bör ha i åtanke.

Spelet nämndes faktiskt redan 2010 i USA under San Diego Comic-Con. Som man kanske hör på namnet så består spelet av både Tekken och Street Fighter, där den senare är en fightingfranchise som dök upp redan i de tidigare dagarna av TV-spel.

One Punch Man: A Hero Nobody Knows

One Punch Man har snabbt blivit en känd och populär franchise inom Anime. Det är Spike Chunsoft som utvecklar titeln, men det är däremot återigen Bandai Namco som släpper den. Spelet kommer att släppas till PC, PS4 och XBO, men exakt när den släpps är okänt än så länge.

I spelet får du spela som bland annat Saitama, seriens huvudkaraktär som också är omöjlig att slå. Du får även chansen att spela som andra kända karaktärer som Genos, Hellish Blizzard, Mumen Rider och många fler. Om du gillar One Punch så är det här den perfekta titeln för dig att prova på. Spelet innehåller till och med 3 vs 3 fighter, så det kommer knappast råda någon brist på spänning.

Granblue Fantasy: Versus

Granblue är en Fantasy-serie som har funnits med sedan 2014, snart sex år sedan alltså. Just Granblue Fantasy Versus kommer från System Works men släpps genom Xseed Games och spelet släpps någon gång under 2020, utan ett exakt datum än så länge.

Det här är ett lite mer traditionellt spel där du har 2.5D grafik, vilket innebär att det håller sig till grunderna. Tanken är bland annat att göra spelet lättare att komma in i för nybörjare till fightingspel, vilket inte nödvändigtvis är ett problem.

Man tänker även erbjuda många möjligheter för mer avancerade spelare som redan förstår mycket i spelet. Du kan såklart köra solo, alltså själv, men det finns också möjligheter att slåss mot andra spelare.

The King of Fighters XV

King of Fighters kommer från SNK och kommer att släppas någon gång under 2020. Man har däremot inte gått med vilka plattformar som gäller, troligtvis då man inte ännu har bestämt något än så länge.

Det är en ganska gammal franchise och man kunde redan prova deras första titel i 1994. Har man erfarenhet av King of Fighters så vet man med andra ord på ett ungefär vad man har att vänta sig. I spelet återkommer många karaktärer från SNKs olika spel med bland annat namn från deras spel Art of Fighting och Fatal Fury.

Man har inte släppt mycket information om spelet ännu, då det bland annat inte finns en officiell trailer till spelet. Det här har också bidragit till att många ser fram emot titeln och förväntningarna verkar vara väldigt höga på SNK.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer