Artikel

MMA – Allt vanligare hos svenska bettingsidor

Kampsporten MMA med organisationer som UFC, ONE och Bellator i spetsen fångar allt större publik i Sverige, inte minst tack vare stjärnor som Alexander ”The Mauler” Gustafsson och Zebaztian ”The Bandit” Kadestam. Även svenska bettingsidor har börjat att uppmärksamma det snabbväxande fenomenet och idag är sporten en favorit hos många spelare.

Innan du ger dig i färd med att spela på MMA är det några saker du bör vara medveten om som kan ge dig ett övertag vid val av bettingsida. Det mest grundläggande är att du väljer en pålitlig spelaktör, gärna en som innehar licens i Sverige. Eftersom det finns ett överskott av sajter blir det tidskrävande att på egen hand gå igenom alternativen. Då kan jämförelsetjänster som noga undersöker och betygsätter bettingsidor hjälpa dig på vägen.

Utöver svensk licens är utbudet nästa komponent att studera. Vad gäller här då? Om vi antar att du är en inbiten MMA-fantast vill du antagligen ha tillgång till ett brett urval av MMA-galor och matcher. Allt från MMA-galor med de största namnen till mindre ligor med chans på bra spelvärde bara man är tillräckligt påläst.

Övriga aspekter att beakta:

  • Välkomstbonus: Extra klirr på spelkontot tackar få nej till. Se bara till att reglerna och villkoren för bonusen är rimliga.
  • Kundtjänst: Det är lätt att tänka att man själv aldrig kommer att behöva hjälp. Men en effektiv och tillgänglig support är guld värt.
  • Odds: När du spelar på MMA vill du få valuta för pengarna och då är det viktigt att kontrollera att sajten du väljer har konkurrenskraftiga odds.

Spelalternativ för MMA-betting

När du har hittat rätt i jakten på spelsida är det dags att placera dina första spel. För betting på MMA och UFC finns det olika alternativ att välja mellan. Bland annat:

Matchvinnare

Troligtvis det mest välkända spelalternativet som många säkert är bekanta med sedan tidigare. Precis som det låter satsar du här på den fighter du tror vinner matchen.

Spela på tid

Du kan också satsa pengar på att matchen går hela distansen. Det vill säga om matchens alla ronder löper ut och vinnare utses på domslut.

Antal ronder

Alternativet att spela på ”totalt antal ronder” rekommenderas för mer erfarna spelare eftersom det krävs en del kunskap för att lyckas pricka rätt. Här ska du gissa hur många ronder matchen går innan den är över.

Spel på rond

Det här är en mer avancerad variant av ”antal ronder”, eftersom du här spelar på exakt vilken rond matchen får sitt avgörande samt vilken fighter som tar hem det.

Gör din läxa innan du bettar

Innan du börjar spela är det extremt viktigt att du gör din läxa. Det betyder att inför ett möte mellan fighters kan du dra nytta av att läsa på så mycket som bara möjligt.

Flera saker går att titta på. När det gäller kampsporter kan fysiska fördelar vara avgörande – såsom längd, räckvidd, ålder och vikt. Den här typen av statistik går sannerligen att djupdyka i och det finns tillgängligt i massor på UFC:s officiella webbplats.

Annars är det, som i många andra sporter, formen som man brukar undersöka. Hur har slagskämparna presterat i tidigare möten eller matcher överhuvudtaget? Det går även att väga deras styrkor mot varandra, vissa utmärker sig som skickliga boxare medan andra är mästerliga på Jujutsu. Med andra ord kan du ta hänsyn till hur diverse stilar matchas mot varandra.

Sammanfattningsvis

För att sammanfatta går det att konstatera att MMA har blivit en hyfsat viktig del av utbudet hos många bettingsidor och det går ofta att spela på flertalet olika ligor. Är du ny kan det inledningsvis kännas som att det är mycket man är tvungen att greppa. Men när man väl har fått känna på att betta på några matcher brukar det bli lättare att hänga med. Dock bör du alltid spela med försiktighet och absolut inte satsa mer än du har råd att göra dig av med.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer