Nyhet

Superior Challenge 20: Samtliga matcher går i unified rules

Superior Challenge 20 – Fitnessfestivalen den 7:e december blir den första svenska MMA-galan någonsin där alla matcher är godkända för det internationella MMA-regelverket ”Unified Rules”. Här hittar du även tider, matchkort och sånt där…

Detta är ett historiskt ögonblick för svensk MMA. För första gången någonsin har alla matcher i en svensk MMA-gala blivit godkända att gå under ”Unified Rules”, eller rättare sagt, ”Internationella Professionella MMA-regler” som det egentligen heter i Sverige. Det är samma regelverk som tillämpas i samband med UFC- och Bellator-galor.

Samtliga UFC:s galor som arrangerats i Sverige har erhållit tillstånd av Svenska MMA Förbundet att använda Unified Rules i samband med alla sina matcher, och de har även haft tillstånd att arrangera fem-ronder i samband med sina titelmatcher istället för tre som är standard. Utöver det är det i stort sett bara Superior Challenge som blivit tilltrodd med att arrangera matcher under detta regelverk, och det endast i samband med ett fåtal matcher per evenemang. Övriga matcher har gått under ”Svenska professionella MMA-regler” vilket är en mildare version av det internationella regelsystemet. Men nu kommer alltså samtliga tio matcher på Superior Challenge 20 – Fitnessfestivalen att gå under Unified Rules.

– Över tjugofem fighters har blivit värvade av UFC och Bellator direkt efter deras matcher i Superior Challenge, varav fyra efter förra galan. Vi är en internationell organisation och det här historiska ögonblicket gör det möjligt för våra svenska och nordiska atleter att vänja sig vid ett internationellt regelverk. Det har tagit svensk MMA och Superior Challenge tolv år och 20 galor att komma hit och jag ser fram emot att avnjuta detta historiska ögonblick på Superior Challenge 20 – Fitnessfestivalen nu på lördag, säger Babak Ashti, grundare Superior Group International.

Huvudkort:

 • Titelmatch i mellanvikt, 83,9 kg: (C) Nico Musoke vs. Marcelo Alfaya
 • Lätt tungvikt, 93 kg: Marthin Hamlet vs. Prince Auonallah
 • Lätt tungvikt, 93 kg: Kenneth Bergh vs. David Marcina
 • Weltervikt, 77,1 kg: Adam Westlund vs. Robin Roos
 • Flugvikt, 56,7 kg (damer): Malin Hermansson vs. Karla Benitez
 • Fjädervikt, 65,8 kg: Michel Ersoy vs. Souksavanh Khampasath

Underkort:

 • Bantamvikt, 61,2 kg: Bartosz Wojcikiewicz vs. Mathieu Morciano
 • Flugvikt, 56,7 kg: Serdar Altas vs. Wilbert Huaman
 • Tungvikt, 120,2 kg: Irman Smajic vs. Florian Reitz
 • Stråvikt, 52 kg (damer) Fannie Redman vs. Zejna Krantic
 • Mellanvikt, 83,9 kg: Moraad Moreno vs. Gard Olve Sagen

Superior Challenge 20: Tider, TV-kanal och stream

Superior Challenge 20 sänds live på TV 10 och online på Viaplay. Dörrarna öppnar i Victoriahallen vid 17.00, varpå första matchen väntas dra igång klockan 19.00. Galan beräknas hålla på till cirka 23.30.


Superior Challenge är det senaste tillskottet till Fitnessfestivalen, Norra Europas största fitness- träning- och hälsomässa, med syfte att erbjuda besökare en helhetsupplevelse som börjar med besök på Fitnessfestivalen och Kampsportsfestivalen under dagen, och avslutas med Norra Europas största MMA- och kampsportsgala, Superior Challenge 20. Galan går av stapeln den 7:e december 2019 kl. 19:00 i Victoriahallen, Stockholmsmässan.  Invägningar och Staredown äger rum på stora exposcenen i A-hallen under Fitnessfestivalen dagen innan, d.v.s. fredagen den 6:e december kl. 17:00.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer