ArtikelNyhet

Superior Challenge 20: Rivalitet, vågspel och prestige kännetecknar efterlängtad MMA-derby

Den efterlängtade matchen mellan två av Sveriges framtidshopp, Adam Westlund och Robin Roos har blivit upphypad av att de skulle ha mötts två gånger tidigare men bägge matcherna ställdes in med kort varsel båda gångerna. Nu hoppas vi på tredje gången gillt och att matchen äntligen blir av på Superior Challenge 20 den 7:e december.

Adam Westlund (pro MMA-record 1-0-0) och Robin Roos (pro MMA-record 2-2-0) skulle ha mötts första gången som amatörer på FCR 3 (Fight Club Rush) den 18:e augusti 2018 i Västerås, men Robin blev förkyld några dagar innan galan och matchen blev sålunda inställd. Adam fick möta Kasim Norwich istället och vann det som blev hans sista amatörmatch. Matchen bokades in för andra gången på GLOC 1 (Galan Lord of the Cage) den 13:e april 2019 i Gävle. Denna gång skulle Adam och Robin mötas som proffs i galans huvudmatch och båda hade vid den tidpunkten 1–0 i professionell MMA. Kort inpå galan under sista sparringpasset innan matchen så blev Adam allvarligt skadad och fick föras akut till sjukhus för operation och matchen ställdes in – igen. Nu så, för tredje gången, är de bokade igen, den här gången på Norra Europas största MMA- och kampsportsgala, Superior Challenge 20 den 7 december 2019 kl. 19:00 i Victoriahallen, Stockholmsmässan.

24-årige Robin Roos representerar Västerås Fight Club och har en gedigen Muay Thai-bakgrund, 23 amatör-MMA-matcher, och varit svensk mästare i amatör-MMA. Hans normalvikt är 83–84 kg (180 cm), men han tävlar i weltervikt -77,1 kg. Robin gick sin senaste och fjärde proffsmatch i lördags, den 31:a augusti på galan Fight Club Rush 5, och har nu börjat förbereda sig för mötet med Adam Westlund.

Adam Westlund  tävlar för Söders Fight Gym i Gävle. Även han har varit svensk mästare i amatör-MMA och har gått en del amatörboxningsmatcher fast han aldrig tränat boxning. Adams normalvikt är 73–74 kg och den ideala matchvikten för honom är lättvikt -70,3 kg. Han är 26 år gammal och 188 cm lång. Adam började nyligen träna igen efter en period av frånvaro till följd av den allvarliga skadan i våras och går sin andra proffsmatch på galan Excellence Fighting Championship 2 i Linköping den 12:e oktober där han är inbokad att möta Moe Ahmadi. Därefter börjar förberedelserna inför mötet med Robin Roos.

Viktskillnaden kan bli en viktig faktor då Robins normalvikt är tio kilo mer än Adams. Matchen kommer att gå i Weltervikt -77,1 kg, utan one-pound allowance, d.v.s. utan tolerans för 500 g över officiell vikt. Klubbrivaliteten mellan de här två rivaliserande svenska MMA-klubbarna gör matchen extra laddad.

Ojojoj, kan inte vänta tills jag får se den här matchen. Den har allt som ett MMA-fan som jag vill ha. Rivalitet, vågspel, prestige och spänning i en stilmässigt intressant matchning. Utan tvekan den största svenska MMA-derby-matchen på senare år mellan två lovande stjärnor. Det har varit mycket hype och spekulationer kring den här matchen som efter två tidigare försök nu äntligen blir av på Superior Challenge 20 – Fitnessfestivalen den 7:e december”, säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International.

Superior Challenge är det senaste tillskottet till Fitnessfestivalen, Norra Europas största fitness-, tränings- och hälsomässa, med syfte att erbjuda besökarna en helhetsupplevelse som börjar med besök på Kampsportsfestivalen och Fitnessfestivalen för att sedan avsluta dagen med Superior Challenge 20. Invägningar och staredown äger rum på stora exposcenen i A-hallen under Fitnessfestivalen dagen innan, d.v.s. fredagen den 6:e december kl. 17:00. Du hitta biljetter här.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer