Nyhet

Superior Challenge 20: Old School-matchning med striker vs grappler

Michel Ersoy från Järfälla ställs mot fransmannen Souksavanh Khampasath på Superior Challenge 20 – Fitnessfestivalen den 7:e december.

Michel Ersoy (pro MMA-record 7-4-0) är en underhållande och explosiv fighter som är känd för sin intensiva stående fightingstil. I samband med Superior Challenge 16 (som gick 2017) utmanade han organisationens regerande Welterviktsmästare Diego ”The Gun” Nunes. Tyvärr gick det inte hela vägen den gången, men Ersoy kan stoltsera med en vinst över en annan motståndare under förra året. Efter att ha gift sig tidigare i våras har Ersoy nu full fokus på sin kommande match. Motståndaren Souksavanh Khampasath (pro MMA-record 11-11-1) är en erfaren grappler som mött bra namn inom viktklassen och bl.a. vunnit över svenska Thomas Bäck.

Överenskommen matchvikt är Catchvikt -68,5 kg.

Babak Ashti, grundare Superior Group International, hälsar att: ”Det här är en old school matchning mellan striker vs grappler. Dock är dagens MMA-fighters väldigt kompletta, men det är alltid extra kul när kombattanterna har förkärlek till olika grenar inom sporten. Alla som sett Michel fightas vet att det är 100% action från första minuten. Här möter han den rutinerad grapplern Souk som har gått dubbelt så många matcher. Fransosen kommer med största sannolikhet att försöka tar ner svensken för att avsluta matchen på marken och vår hemmafighter kommer förmodligen gå på avslut stående. Det lutar åt en väldigt händelserik och underhållande match”

Superior Challenge är det senaste tillskottet till Fitnessfestivalen, Norra Europas största fitness-, tränings- och hälsomässa, med syfte att erbjuda besökare en helhetsupplevelse som börjar med besök på Fitnessfestivalen och Kampsportsfestivalen under dagen, och avslutas med Norra Europas största MMA- och kampsportsgala, Superior Challenge 20. Galan går av stapeln den 7:e december 2019 kl. 19:00 i Victoriahallen, Stockholmsmässan. Invägningar och staredown äger rum på stora exposcenen i A-hallen under Fitnessfestivalen dagen innan, d.v.s. fredagen den 6:e december kl. 17:00.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer