Nyhet

Nytt matchsläpp för Lion Fight 59

Idag släpptes ytterligare en match inför Lion Fights kommande gala i Göteborg den 31:e augusti. Det är en internationell matchning mellan Wittaya ”Fluk” Thawinprai från Thailand som ställs mot Richie Addo från Danmark.

22-årige Wittaya ”Fluk” Thawinprai har över 80 matcher i bagaget och har slagits på flera av de största arenorna i Thailand. För ca fyra år sedan flyttade han till Stockholm där han tränar och tävlar för 5 Star Muay Thai. Han kunde senast ses gå match, på Champions Fight Night i Halmstad, mot norrmannen Simon Santana i en väldigt jämn kamp om den skandinaviska WBC-titeln – en match som många i efterhand menar att Fluk vann, dock fick han notera en förlust via domslut. Nu är han tillbaka i ringen igen och hungrigare än någonsin på revansch.

– Jag lovar att ge publiken en riktigt bra show, hälsar Fluk.

Den karismatiske Richie Addo från Danmark är en spännande fighter med glimten i ögat. Med ett record på 8-2 är dansken den med minst erfarenhet mellan de två. men Richie tvekade dock inte en sekund med att tacka ja till matchen. Med sin atletiska fysik och explosivitet är han en fighter som kan överraska när man minst anar. Senast Richie fightades i Sverige var på Gladiatorspelen tidigare i år då han vann via TKO mot Seif Aldaffai från Tullinge Muay Thai. I skrivandes stund befinner Richie sig i Thailand där han också kommer att ha sitt camp inför matchen.

– Att Lion Fight kommer till Sverige är verkligen speciellt. Jag är bara glad och tacksam över att få en sån här stor möjlighet. Jag älskar muay thai och vill ta alla möjligheter jag kan få till att fortsätta utmana mig själv, säger Richie Addo.

Detta är det fjärde matchsläppet för Lion Fight 59 och arrangörerna har lovat att fler spännande nyheter kommer att släppas under denna veckan.

Sedan tidigare har vi fått följande bekräftade matcher:
Amy Pirnie (Skottland) vs Lommanee W. Santai (Thailand)
Otman Boujrad, Fighter Muay Thai vs Jonathan Larsson, Tullinge Muay Thai
Joakim Hägg, Göteborgs Muay Thai vs Andreas Iversen, Nak Muay (Norge

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer