Nyhet

Nordiskt stormöte när ännu en match släpps inför Lion fight 59

På Lion fight 59 ställs den rutinerade och konditionsstarke Joakim Hägg från Göteborgs Muay Thai mot den tvåfaldige norska mästaren Andreas ”AndyCandy” Iversen från Nakmuay i Norge. Vem av dessa herrar som skall få rätten att titulera sig ”King of the North” efter 31/8 på Kooperativet i Göteborg?

Joakim Hägg (22W-0L-14D, 6 KO’s) är rutinerad fighter som har gått mot många av de tuffaste namnen och deltagit på flertalet stora galor (bland annat Glory 29 i Köpenhamn). I höstas blev Hägg uppmärksammad då han tog en VM-titelmatch på kort notis och flög till Los Angeles för att debutera på Lion Fight. Där gick Hägg en av sina tuffaste matcher i karriären hittills mot dåvarande Lion Fight mästaren Regian Eersel (nuvarande titelhållare i ONE Championship).

– Jag tar stolthet i att ta så tuffa matcher jag kan, denna matchen är inget undantag. Jag vet att Andreas är tuff men jag kommer väl förberedd och jag älskar att fightas på hemmaplan. Det kommer att bli ett krig, förklarar Joakim Hägg.

Hägg ställs nu mot den hårtslående norrmannen Andreas ”AndyCandy” Iversen (14W-0D-5L, 11KO’s) från Nakmuay. Iversen är, precis som Hägg, väldigt rutinerad och har tävlat på flertalet stora galor runt om i hela världen. Han blev i höstas runner-up i en 4-mannaturnering i Estland för organisationen KOK. I finalen föll Iversen mot den numera boxnings-satsande svensken Constantio ”Costas” Nanga. Iversen har även matchat på den stora galan Faith Fight i Kina och vann nyligen Norska mästerskapen för andra gången i sin karriär. Sedan tidigare är Iversen även ISKA-Amatörvärldsmästare 2016.

– Jag har all respekt för Joakim och den erfarenheten han har. Men jag kommer till Sverige för att vinna. Det finns inget tvivel om vem som ska bli King of the North, säger Andreas Iversen.

Detta blir en kamp mellan två herrar som har velat möta varandra länge – och nu blir det äntligen av! Under veckan kommer arrangörerna att släppa ytterligare en matchning utlovas bli en tung internationell matchning mellan två högexplosiva fighters på ett redan nu spännande fightcard.

Biljetter till galan finns att köpa här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer