Nyhet

The Blitz levererade – Mathias Jonsson tog ytterligare en vinst

Med ett starkt fightcard på pappret fylldes Göta Lejon till bredden av förväntansfull publik. En publik som stöttade sina fighters med sång, hejarop och ett öronbedövande jubel. The Blitz sticker inte bara ut med att erbjuda matcher med landslagsrepresentanter och välmeriterade fighters i både Allstyle och boxning utan visade denna kväll att den lockar en engagerad publik som skapar en gala med hjärta.

Nio matcher gick av stapeln, varav sex i Allstyle. Shwana Kadirzada från Ironman Fighting Academy mötte Elham Shamao, Westerås Tai Nui. Shwana har sen tidigare SM-silver i thaiboxning medan Elham bland annat vunnit mot både Nils Widlund och Simon Sköld och vars specialitet är sanda. Matchen drog i gång i högt tempo och under första ronden fick Elham två räkningar innan domaren bröt matchen och gav vinsten till Shwana.

Bilel Farhat från Stockholms Wushu & Kung Fu gick upp i ringen mot Wiktor Lindström från Södermalms Shaolin. Wiktor är en ny stjärna på fightinghimlen med åtta matcher i bagaget innan han ikväll mötte den mer meriterade Bilel. Det blev en jämn historia där bägge ville avsluta. Bilel gick ner för räkning i den första ronden och matchen svängde fram och tillbaka mellan de två southpaw-kämparna. Det blev en intensiv kamp där Wiktor slutligen stod som vinnare. Wiktor vann även kvällens ”Heart of the night”-utmärkelse för sin prestation.

Anna Höglund från Slagskeppet fick i år ingen motståndare på SM i thaiboxning men fick en match under kvällens gala. Hennes motståndare var Jessica Jerråsfrån Uppsala Kampsportscenter. Jessica tog match med kort varsel men gjorde trots det en imponerande insats även om hon inte riktigt nåde upp till Anna denna kväll.

Det kändes som jag hade kontroll hela matchen, jag är skitnöjd, sa Anna direkt efter matchen.

30-årige Houssein Khodr från Södermalms Shaolin mötte därefter 18-årige Anton Sjöqvist från Tullinge Muay Thai. Det var två tekniska fighters, Houssein var tidigare en del av landslaget i sanda och Anton vann tidigare i år SM thaiboxning och tog även silver i junior-VM. Houssein var väldigt aktiv och svepte gärna men Anton tog mer och mer plats vann till slut med siffrorna 2-1.

Idag tar jag hem det, sa Anton efter när han beskrev känslan under pågående match.

Nästa match var ett returmöte, många år efter den första matchen. Nils Widlund från Södermalms Shaolin tog emot Rasmus Sundberg från OneChai MuayThai som var ute efter revansch. Nils har gått mer än 140 matcher varav 120 varit vinster medan Rasmus bland annat vunnit SM i thaiboxning. Matchen hade ett högt tempo och det syntes att de två tillsammans hade många års erfarenhet i ringen då de levererade snygga och varierande kombinationer. Nils vann till slut även denna match med 3-0.

Kvällens main event var matchen mellan Mathias Jonsson från Tullinge Muay Thai och Simon Santana från Nak Muay, Norway. Både har matchat runt om i världen och det vittnade även matchens tempo och tekniska nivå om. Santana hade en vass boxning medan Mathias fokuserade på att sätta sina tekniker på kropp och huvud. Ett vinnande drag då han slutligen vann matchen.

Man får ut det onda i ringen och sen kramas efteråt, sa Mathias innan han vände sig direkt till publiken och fortsatte.
Ni betyder allt för mig, jag skulle aldrig kunna göra det utan ert stöd.

I ringen fick publiken även se VM-silvermedaljören i thaiboxning som numer tävlar i boxning, Costas Nanga. I ringen var han lika rörlig och smart som tidigare, tajmingen satt och han styrde matchen. Bägge boxare visade upp defensiva färdigheter men det var Costas som gick ut segrande ur matchen.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Lisa Johansson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer