Nyhet

Jujutsu-stjärnan Fredrik Widgren vann i MMA-debuten: ”Kul att testa på något nytt”

En av Sveriges största kampsportsstjärnor, och en av jujutsuns starkaste profiler under många år, Fredrik Widgren gjorde under lördagseftermiddagen MMA-debut – och den slutade som de flesta jujutsumatcher, med Widgren som segrare.

Under galan Nordic Warrior i Nyköping idag gjorde jujutsu-stjärnan Fredrik Widgren sin tävlingsdebut i MMA.

Han mötte Adnan Music i -83,9-kilo (mellanvikt) i en klass A-match och vann efter att matchen inte kommit igång mellan den första och andra ronden.
– Det var kul att testa på något nytt. Efter VM i höstas kände jag att jag ville göra något annat inom kampsporten och det här var roligt. Nu kan UFC ringa och ge mig en titelmatch direkt. Skämt å sido, det är alltid skönt att vinna och känna att man har presterat väl.

Vad MMA:n tar vägen för honom nu är dock lite osäkert.
– Jag ser mig väl själv i första hand fortfarande inom jujutsun, men det var väldigt kul att testa på det här. Jag ska sätta mig med landslagsledningen för jujutsun i nästa vecka och planera för hösten och kika på ett upplägg inför VM.

Imponerad av William Seth-Wenzel
Med det blev det inget Paris Open för Widgren i år, där hans radarkompis William Seth-Wenzel idag vann -94-kilosklassen.
– Lite typiskt William att inte ha den allra bästa uppladdningen, och ändå komma dit och vinna över världsmästaren i finalen – i en ny viktklass. Det är otroligt imponerande. Det är bara att lyfta på hatten.

Text och foto: Jonathan Broberg

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer