Nyhet

Superior Challenge 19: Pretty Boy och JP i returmöte

”Pretty Boy” Robin Roos gör debut i Superior Challenge i en rematch mot ”JP” Christopher Jeanpier Basauri Corrales på Superior Challenge 19 den 11:e maj på Cirkus.

Robin ”Pretty Boy” Roos, 1-0-0 som proffs, är en lovande talang och en av de nya svenska proffs-fighterna som tävlat flitigt som amatör. Han har gått 23 amatörmatcher och varit Svensk Mästare i amatör-MMA. I en av hans amatörmatcher under 2017 mötte han JP och förlorade via Submission.

Christopher Jeanpier Basauri Corrales, ”JP”, 0-1-0, gjorde sin proffsdebut på Superior Challenge 18 mot Adam Westlund och förlorade via domslut. I den matchen visade han ett komplett game och att han även utvecklat sitt stående.

Nu ska dessa unga herrar mötas igen fast under proffsregler i en klassisk grappler vs striker match. Den här matchen går i weltervikt.

Babak Ashti, grundare av Superior Group International:

– Både Robin och JP visade i sina proffsdebutmatcher att de är ganska allround och det ska bli väldigt kul att se de mötas igen fast som proffs. Det ligger mycket prestige i den här matchen. Inte bara för att det är två unga talanger på väg upp i karriären utan främst för att det är en laddad rematch. Det blir nog en underhållande match som jag verkligen ser fram emot.

Mer info på http://superiorchallenge.com

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer