Nyhet

Superior Challenge 19: Bielkheden möter Nunes på Cirkus

Möte mellan två meriterade fighters, David ”Buster” Bielkheden och Silmar ”Sombra” Nunes, på Superior Challenge 19 den 11:e maj på anrika Cirkus.

David ”Buster” Bielkheden är Superior Challenges regerande welterviktsmästare och den första mästaren i organisationen som erövrat det eftertraktade bältet. Med en imponerande 18 år lång karriär som professionell MMA-fighter, en lång meritlista, och totalt 38 pro-MMA-matcher varav nio raka vinster, är David inte bara en svensk MMA-pionjär, utan även en av Sveriges absolut främsta aktiva MMA-fighters idag. Svensken har länge sökt en väg tillbaka till UFC och den här matchen kanske ger honom just den möjligheten.

Motståndaren Silmar ”Sombra” Nunes är även han en väldigt meriterad och erfaren fighter och lite av en legendar i Brasilien. Han är bl.a. känd för att gå matcher ofta med kort mellanrum mellan varje match. Ibland flera matcher på en och samma dag, eller flera matcher med bara en veckas mellanrum. Därför har han hunnit med totalt 53 pro-MMA-matcher sedan han gjorde proffsdebut 2007 men bara blivit avslutad fem gånger i karriären. Silmar har varit Norra Brasiliens No-Gi-mästare och har även gått proffsboxningsmatcher.

Den här matchen går i weltervikt och är ej en titelmatch.

Babak Ashti, grundare av Superior Group International:

– Jag är så imponerad av David som tävlat på toppnivå i arton år och trotts det bibehållit fokus och hunger. Vi är stolta över att ha en svensk MMA-legend på kortet som än en gång ställs mot en meriterad grappler i form av Silmar. På pappret är det en grappler vs grappler matchning mellan två väldigt erfarna fighters, men det återstår att se ifall det blir action-packad grappling-match eller om kombattanterna väljer att hålla matchen stående?

Mer info på http://superiorchallenge.com/

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer