Nyhet

TKO vinst för Magnus ”Crazy Viking” Andersson på Lion Fight 53 i Las Vegas

Magnus ”Crazy Viking” Andersson sparade inte på krutet under helgens Lion Fight gala i Las Vegas. Det var höga förväntningar på svensken då han inte bara var debutant på Nordamerikas största thaiboxnings-promotion men även satt som co-main event på galan. Detta var dock inget som hindrade den rutinerade svensken från att prestera.

Matchen som gick i vikten 160lbs (72.5 kg) började med att Magnus ”Crazy Viking” Andersson satte press redan från start. Den hårda träningen på Sitsongpeenong Phuket och Magnus pricksäkra tekniker skulle visa sig bli för mycket för brassen Luiz Washington.

”Jag visste sen tidigare att han hade bra boxning och märkte att han hade bra vänster jabb. I slutet av andra ronden när jag började clincha och armbåga honom så visste jag att han skulle ta slut.”

I tredje ronden ökade Magnus tempot och straffade sin motståndare med ett flertal hårda knä mot kroppen. Luiz överlevde knappt ronden och blev räddad av gonggongen. Efter att ha rådgjort med läkaren valde domaren att bryta matchen då den brasilianske fightern ansågs vara oförmögen att fortsätta.

Motståndaren Washington Silva som fram tills lördag hade ett pro-record på 22-0 fick därmed notera sin första förlust. För Andersson väntar nu en månad i USA med uppbokade seminarier innan han flyger hem till Sverige.

Nyblivne svenska mästarinnan Uma Galli gjorde sin proffsdebut på samma gala. Hon ställdes mot amerikanskan Magalie Alvarez. Efter fem jämna och hårda ronder räckte det tyvärr inte hela vägen och Alvarez utropades som vinnare. Uma imponerade dock på promotorn och kommer med stor sannolikhet att få besöka USA igen inom en nära framtid.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer