ArtikelNyhet

Alexander ”Mauler” Gustafsson möter Anthony ”Lionheart” Smith i Stockholm

Nu är det officiellt. Alexander ”Mauler” Gustafsson är klar för UFC Stockholm den 1 juni. Den svenska MMA-stjärnan möter amerikanen Anthony ”Lionheart” Smith på huvudmatchen i Ericsson Globe.
– Det är viktigt att få komma tillbaka, och det blir inte större än att få göra det i Globen. Det här är en match jag måste vinna, säger Gustafsson om matchen.

Alexander ”The Mauler” Gustafsson (18 segrar, 5 förluster) återvänder till buren efter den tunga förlusten mot UFC-mästaren Jon ”Bones” Jones i december.
– Jag fick ett knä i skrevet, och fick en stor blödning i ljumsken och kunde inte röra mig efter det. Det här är ett bra plåster på såren, att få möta Smith i Globen. Jag bara älskar sådana här galor.
Förlusten mot Jones var Gustafssons tredje misslyckade försök att erövra UFC-titeln i lätt tungvikt.
– Jag har inte ens tankarna på någon titel nu, jag har fått mina tre försök. Nu vill jag istället gå tillbaka till grunderna, ta en fight i taget. Kommer det en titelmatch ska jag ta till vara på chansen, men jag går inte och tänker på det. Nu vill jag bara vinna i Globen.

Även fjärderankade Anthony ”Lionheart” Smith (31–14) mötte Jones i sin senaste match, och föll på poäng. Dessförinnan hade ”Lionheart” avslutat tre farliga motståndare.
– Jag ser honom inte hota mig, jag är bättre i alla aspekter. Däremot har han hjärta och kämparvilja, han är svår att släcka, säger Gustafsson som är rankad nummer två.
Den 1 juni blir det sjätte gången som världens främsta MMA-organisation kommer till Sverige och Stockholm.
Nordic Entertainment Group sänder hela Globengalan på streamingtjänsten Viaplay.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer