Nyhet

Magnus Andersson på Top King

Nu på söndag den 25/11 går Magnus ”Crazy Viking” Andersson en super fight för den prestigefyllda organisationen Top King World Series. Detta blir hans fjärde match för organisationen. 

Matchen går i -72 kg då motståndaren, den rutinerade Rasising wor Wiwattananon, tog matchen på 6 dagars varsel. Magnus är ett välkänt namn i Thailand och han skulle egentligen ha mött den thailändske superstjärnan Yodkhunpon Sitmonchai. Den senare var dock tvungen att dra sig ur på grund av en skada.  

Magnus bor på och tävlar för det välkända gymet Sitsongpeenong i Phuket. 24-åringen från Halmstad valde för några år sen att flytta ner till Thailand på heltid för jaga sin dröm och att bli proffsfighter på heltid. Magnus har hittills lyckats samla på sig flera meriter bland annat SM-guld, EM och VM medaljer, tävlat på Asiens största galor mot flera av världens bästa fighters. 2017 vann Magnus sin första proffstitel inom den nya och populära organisationen MX Muay Xtreme där matcherna går under ”thai-rules” men med MMA-handskar. Han är känd för sin hårda stil och för att han aldrig tackar nej till en tuff match.

Top King World Series håller årligen även en 16-manna turnering i -70kg. Vinnaren får titulera sig Top King World Champion. Den prestigefyllda organisationen har tidigare gästats av välkända namn som bland annat Buakaw Banchamek, Sanny Dahlbeck och Andrei Kulebin. Semifinal och final går den 31 december i Pattaya, Thailand. Magnus säkrade sig en plats genom att besegra den rutinerade fransmannen Abdoul Touré i kvartsfinalen.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer