fbpx
Navigering
ArtikelNyhet

Svenske Zebaztian Kadestam i titelmatch mot amerikanen Tyler McGuire

Zebaztian ”The Bandit” Kadestam är redo för comeback – och den 17 november siktar han på att ta titeln i Asiens största MMA-organisation, One Championship.

https://www.facebook.com/ONEChampionship/videos/386159045257583/?t=1

I sin första match sedan Zebaztian ”The Bandit” Kadestam (10-4) skrev på för One Championship överraskade han med att besegra favoriten Luis Santos. I hans andra match – en titelfight mot Ben Askren – förlorade Kadestam efter en tapper insats via teknisk knockout. I sin senaste match såg ”The Bandit” bättre ut än någonsin då han malde ner Agilan Thani  med knän, armbågar och slag.

https://www.facebook.com/ONEChampionship/videos/1893741443982435/

Men just nu förbereder sig alltså Zebaztian Kadestam på plats i Jakarta inför helgens gala One Championship: Warriors Dream. Svensken ställs mot den obesegrade amerikanen Tyler McGuire (11-0) som galans huvudmatch, en match som handlar om den vakanta titeln nu när den tidigare mästaren Ben Askren har gått över till UFC. Kadestam vs. McGuire blir finalen av den fyramannaturnering som One drog igång under sommaren.

Du kan se hela eventet här nedan:

Fakta: Zebaztian Kadestam

Vägen har varit allt annat är enkel för Zebaztian Kadesztam. Under uppväxten och tonåren kämpade Zebaztian med kriminalitet som gjorde att han fick flera polisanmälningar mot sig och senare hamnade på ungdomshem. När han var 18 år gammal sålde Zebaztian allt han ägde och köpte en enkelbiljett till Thailand. Hård och målmedveten träning på Ole Laursens Legacy Gym gjorde att han etablerade sig på den asiatiska MMA-scenen. Fem år senare har ”The Bandit” blivit stort namn inom den asiatiska organisationen PXC, där han har åtta segrar på tio matcher inom MMA. Sex av dem på knockout. Numera tränar Zebaztian på anrika Pancrase Gym i Stockholm under legendaren Omar Bouiche och tävlar i organisationen One Championship.

Född: 1990. Bor: Stockholm, uppväxt i Uppsala.
Meriter: Har tävlat som proffs i MMA och thaiboxning sedan 2010. Är trefaldig PXC-världsmästare och WBC Muay thai champion. Nu aktuell med titelmatch i One Championships.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer