ArtikelNyhet

Så gick det för svenskan Pannie Kianzad i nattens TUF

Tionde avsnittet av The Ultimate Fighter 28 är avslutad och nedan kan du läsa om semifinalmatchen mellan den svenska fightern Pannie ”Banzai” Kianzad och grapplern Julija Stoliarenko.

I ”The Ultimate Fighter” får vi följa professionella MMA-fighters som lever instängda och isolerade i ett hus i veckor där man riskerar få på käften av nyfunna vänner i en utslagstävling. I prispotten: 100 000 dollar. Med i denna säsong av de Ultimate Fighter deltog inte mindre än två svenskor: Pannie Kianzad och Bea Malecki.

Natten till torsdagen sändes det tionde avsnittet och där tog sig Pannie Kianzad, till final. match var alltså en semifinal mot grapplern Julija Stoliarenko från Litauen. Kianzad slogs blodig i semifinalen mot, men tilldelades vinsten via enhälligt domslut och blir därmed den första svenska fightern att ta sig till final i The Ultimate Fighter.

I finalen kan Pannie antingen möta Leah Letson, som besegrade Bea Malecki via enhälligt domslut, eller lagkamraten Macy Chiasson. Kianzad kommer att göra sin UFC-debut under ‘The Ultimate Fighter: Heavy Hitters Finale’ som äger rum den 30:e november på Pearl Theatre at Palms Casino Resort i Las Vegas.

Fakta – Pannie ”Banzai” Kianzad
Pannie Kianzad, 26, har tolv proffsmatcher i MMA varav tio segrar. Hon har vid ett tidigare tillfälle fått tacka nej till TUF på grund av sjukdom, och har därefter utmanat om mästarbältet i respekterade organisationen Invicta. Kianzad har sin bakgrund inom boxning och även om Helsingborgsklubben Kaisho Budoklubb är hennes moderklubb, så tränar hon till vardags på Arte Suave i Köpenhamn. Pannie har även medverkat i kortdokumentärerna Ett porträtt av en kvinna och Slåss som en tjej.

Född: 1991 Född och uppvuxen: Född i Ahwaz, Iran. Bor i Malmö.
Kampsportsbakgrund: Boxning och MMA
Meriter (i urval): Cage Warriors bantamviktsmästarinna. MMA-record 10-3 (3 TKO/KO).

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer