ArtikelNyhet

Kampsportsfestivalen blir större än tidigare

Under Fitnessfestivalens paroll kommer även Kampsportsfestivalen att arrangeras. Och när stora delar av programmet är satt kan det konstateras att det i år blir mer aktivitet än tidigare.

Superior Challenge i MMA. Swedish Open kickboxning Championship. Nordic Open i wushu. Det är bara några av de stora händelser som kommer att inträffa under Kampsportsfestivalen.

Men det blir också bland mycket annat uppvisning i aikido, en thaiboxningstävling, deltävling i svenska cupen i kyudo (japanskt bågskytte) och final i Svenska submission wrestlingligan.
– Det känns jättekul och spännande. Det blir ett publikt event där våra stilar och arter kan exponeras mot en bredare publik, vilket jag tror är väldigt viktigt, säger koordinatorn för kampsporten under festivalen Peder Finnsiö till budokampsport.se.

Att kampsporter exponeras i sådana här sammanhang tror Finnsiö har stor betydelse.
– Jag tror eventet kan ge kampsporten mycket. Det blir många händelser samtidigt och i en bra miljö i en seriös och bra arena. Kampsport generellt kan vara lite svårtillgängligt ibland att hitta till, nu får vi en chans att visa upp våra härliga idrotter för en bredare allmänhet.

När festivalen således drar igång under fredagen den 30:e november kan man se fram emot en divergerande kampsportsagenda.
– Man kan förvänta sig en fullspäckad kampsportshelg. Det börjar redan på fredag med bland annat en stor kickboxningstävling. På lördagens är det fullt ös från morgon till kväll, där det blir allt från uppvisningar till en Superiorgala i MMA på kvällen. Det kommer bli jättekul.

För mer information, se kampsportsfestivalen.se

Se också Budokampsports-TV:s inslag från förra årets festival.

Text: Jonathan Broberg
Foto: kampsportsfestivalen.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer