ArtikelNyhet

Sammanfattningsvis blev det fyra brons under Kickboxnings-EM

Det svenska kickboxningslandslaget var under veckan i Bratislava och lyckades kämpa ihop fyra bronsmedaljer.

Sebastian Rodriguez tog Sveriges fjärde EM-brons i kickboxning och ännu en svensk kickboxare har satt sitt namn på kartan under mästerskapen i Bratislava. Svensken ingav respekt redan tidigt i turneringens 57-kiloklass och i semifinalen fick han kliva upp i ringen mot den erfarna Asgar Rahimov från Azerbajdzjan. Rahimov öppnade tufft när han direkt attackerade med hårda boxningstekniker och i det höga tempo som följde hade svensken först lite problem med att läsa sin motståndare. Emellertid tog det inte lång tid innan Sebastian kom in i matchen, han bjöd på kvicka finter och tunga sparkar och började fokusera på sin egen matchstrategi. Trots att han plockade poäng tog Rahimov en knapp seger i första ronden. Andra ronden var jämn, snurrteknikerna avlöste varandra och de bägge dansade runt i ringen och avfyrade slagserier med full kraft. Rahimov bevakade dock sin ledning genom att hålla avståndet och visade prov på fint försvar genom snabba frontsparkar och smart boxning. I slutet av matchen pressade Sebastian ordentligt, han forcerade in Rahimov i ringhörnan och fick in flera slag men Rahimov lyckades ta sig ur situationen och utbytet av tekniker fortsatte tills ronden nådde sitt slut. Rahimov stod som slutgiltig segrare och Sebastian får nu åka hem med ett EM-brons. En jämn kamp två skickliga fighters emellan och med tanke på att Sebastian endast tränat kampsport i 2 år får man nog säga att det är en riktig talang som gjort sin mästerskapsdebut dessa oktoberdagar.

Marcus Johansson öppnade sin semifinal i EM i kickboxning på ett förtroendeingivande sätt. Den första halvminuten av första ronden gick till svensken, som försökte skruva upp tempot genom kombinationer. Men ju längre ronden led desto mer fick Lebo att säga till om, och hans vänster var extra pricksäker.
– Han var väldigt svår att läsa. Samtidigt kändes det som att han hela tiden kom ur mina tekniker. Det var en tuff och svår match. Men jag tyckte ändå att jag gjorde en bra prestation.

I den andra och tredje ronden präglades matchen av ställningskrig. Karaktären på matchen blev ryckig och det verkade passa kroaten, som smart fredade sig och passade på att kontra effektiv. I inledningen av den tredje ronden fick Johansson in en höger som sänkte kroaten.
– Han somnade en gång och jag trodde nästan att jag skulle bli diskad för det. Det var en match med många avbrott och som sagt, den var tuff och svår.

I slutet av matchen försökte Johansson forcera. Men det ville sig inte för svensken utan EM stannade, precis som VM häromsistens, vid ett brons.
– Ett brons är alltid ett brons, men man vill ju vinna guld. Samtidigt var det här kanske den roligaste match jag har gått. Så det tar jag med mig.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer