Nyhet

Superior Challenge 18: ”Kung” Karl möter UFC-veteran

Karl Albrektsson möter Josh Stansbury på Superior Challenge 18 – Fitnessfestivalen den 1:a december i Stockholmsmässan.

Unge svenska framtidshoppet Karl ”Kung” Albrektsson kommer från en vinst på Superior Challenge 17 då han mötte ryssen Dmitry Tebekin via TKO. Svensken har tidigare tävlat framgångsrikt i Japan i organisationen Rizin FC och det här blir hans tionde professionella MMA-match.

Motståndaren är UFC-veteranen Josh Stansbury som bl.a. deltog i The Ultimate Fighter 23. Amerikanen är brottare i grunden och mötte UFC:s före detta tungviktsmästare Stipe Miocic i sin sista amatör-MMA-match innan han gick över till proffs 2009. Det här blir hans sextonde professionella MMA-match.

Matchen går i lätt tungvikt -93 kg. 

– Josh är en meriterad fighter som gått många matcher i brottning, amatör-MMA och även proffsmatcher. Han har mött bra fighters och tränat med topp-killar i sporten. Kalle är en av Sveriges mest lovande unga talanger just nu, och han är hungrig. Det här är en riktigt högkvalitativ match som inte bör missas, säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International.

 

För mer info vänligen besök superiorchallenge.com

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer