Okategoriserade

Oddsen på McGregor vs. Khabib

Årets stora MMA-gala UFC 229 avgjordes häromdagen och det var den knappa favoriten från Ryssland som till slut vann huvudeventet. Den obesegrade Khabib Nurmagomedov fick behålla sitt mästarbälte i lättvikt efter det efterlängtade mötet med irländaren Conor McGregor. Omsättningen på spelbolagen för just denna match var rekordhöga och det bettades som aldrig förr.

Många betingsidor använder oddsbonusar som man kan använda för att dryga ut spelkassan och det är mycket populärt inför stormöten som detta. Hur hade man kunnat utnyttja såna här erbjudanden på bästa sätt? Det är inte så enkelt att veta vilken som är den bästa bettingsidan så det gäller att jämföra oddsen och eventuella oddsbonusar. En bra bonus kan i vissa fall kompensera för ett något lägre odds samtidigt som ett grymt odds kan vara värt att plocka även om oddsbonusen är svag.

Det var som sagt med knapp marginal som den ryske titelinnehavaren gick in i matchen som favorit, åtminstone på de flesta svenska bettingsajterna. Internationellt var han favorit med lite bredare marginal. McGregors tvååriga frånvaro i MMA-sammanhang spelade stor roll och det blev ingen skrällseger. Hos de flesta svenska spelbolagen gav ett bet på Khabib runt 1.60 i odds jämfört med 2.35 på McGregor. Just i detta fall hade man kunnat dra fördel av en bonus, eftersom ingen av vinnarna kunde ge skyhöga odds. Det finns olika sorters bonusar på odds och de flesta bettingsidorna har åtminstone ett välkomsterbjudande. Dessa gäller enbart för nya spelare som registrerar sig på sajten för första gången. Välkomstbonusarna kan se ut på olika sätt, men oftast är det en så kallad matchningsbonus man får ta del av.

Bettingsajten matchar då den summa du själv sätter in första gången och ger dig en bonusprocent och extra pengar att spela för. Man ska dock tänka på att dessa erbjudanden oftast erbjuds med ett antal villkor som du som spelare måste uppfylla för att få tillgodose dig pengarna. Hade man velat satsa på Khabib som vinnare hade man exempelvis fått ta hänsyn till lägsta odds som bonusen godkänns för. Oddsen på den ryske fightern var något låga för att kunna godkännas hos de flesta spelbolagen. Däremot hade man kunnat öka sin möjliga vinst genom att betta på McGregor och använda extra pengar.

 

Det är nog inte många som missat hur tråkigt den stora matchen slutade. Efter att Khabib vunnit gav han sig ur ringen och attackerade McGregors tränare, något som ledde till allmänt kaos och en massa våldsamheter. McGregor blev även han attackerad och det krävdes insatser av vakter och andra för att till slut skingra scenen. McGregor var mycket snabb med att efter matchen be om ett returmöte och en andra chans på titeln. Hans snabba önskemål om en returmatch noterades självklart av de större utländska bettingsidorna som illa kvickt släppte odds angående detta. Man kan redan hitta odds på huruvida matchen blir av, om den kommer att ske under 2019 och andrar saker som vilken stad som den kommer att utspela sig i. Khabib är idag favorit även i ett eventuellt returmöte och det återstår att se vad som kan komma att förändra den saken.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer