ArtikelNyhet

Det här är den svenska karatetruppen till VM-truppen 2018

VM äger rum vartannat år och är karatens allra största globala evenemang. Utövare från över 100 länder konkurrerar om medaljerna. 5-11 november äger det rum i Madrid i arenan WiZink Center och Sverige har nu sin trupp redo. Samtliga kommer från den ungdomssatsning som Svenska landslaget och RIG Karategymnasiet haft under en längre tid och alla har erfarenhet av mästerskap på olika nivåer.

 

William Engman, Kumite -75 kg
En respektfull fighter med stenhård vinnarskalle och hög integritet!
William har gått från klarhet till klarhet och klättrar stadigt i formkurvan.
I år har vi bl.a. sett honom få bronset i U21-EM, bli belönad med RFs elitidrottsstipendium och stå högst på pallen i SMs mest prestigefyllda final. Vi fortsätter följa William med spänning – lycka till!

Elliot Narkiniemi, Kumite -67 kg
Elliot är ett kraftpaket som startade sin elitkarriär som elev på RIG Karategymnasiet. Nu, efter att ha gått ut som student senast i juni, debuterar han redan på Senior VM. Starkt jobbat Elliot!

Lisa Rasmusson, Kumite – 68 kg
Ännu en tidigare RIG-elev och en respektingivande fighter av hög kaliber. Hon har ett imponerande register som bl.a. landat ett svenskt J-EM brons och en Premier League medalj.

Sabina Lääveri, Kumite – 55 kg
Den lättaste viktklassen men en tung konkurrent! Sabina Lääveri är känd för smidighet och snabba reflexer. Också hon startade sin karriär på RIG Karategymnasiet och har flera internationella medaljer i bagaget. Sabina har en extrem drivkraft och har hårdsatsat hela året med fokus på OS 2020 – och vem vet då vad som kan hända på vägen dit? Go Sabina!

Jimmy Haag, Kumite -84 kg
Jimmy är en ambitiös fighter som nu får en välförtjänt chans i seniorsammanhang. Med sin explosivitet och starka energi kan han göra underverk.

David Engman, Kumite +84 kg
David, som är bror med William Engman, är ännu ett av våra talangfulla framtidshopp som nu kliver upp från stark junior/U21 till senior och får chansen att visa sina grymma tekniker på världsnivå. Vi ser fram emot matcher i bästa David vs. Goliat-anda!

Hana Antunovic, Kumite +68 kg
Med bl.a. medaljer från EM, Premier Leauge, vinnare i Zagreb Top Ten och 4 i European Olympic games och dessutom enormt målinriktad. Varm och ödmjuk till vardags men en kylig maskin på mattan. Om hon prickar formen kan Hana åstadkomma vad som helst.

Alexandra Haag, Kumite -61 kg
Alexandra Haag, som är syster till Jimmy Haag, blev nyligen bronsmedaljör på Serie A i Santiago, Chile och bjuder alltid på stor passion och underhållning på mattan. Med hennes grymma fokus kan allt hända och vi håller såklart alla tummar vi kan!

Kata Dam
Mia Karlsson är en våra mest rutinerade landslagutövare och en av våra stora inspirationskällor. Vinst eller förlust så står hon alltid stadigt och ger aldrig upp. Med ett nytaget guld på Banzai Open i bagaget så hoppas vi nu att kämpaglöden är på topp. Heja Mia!

Kata Herr
Khai Truong är ett av våra nyare och yngre stjärnskott vars karisma alltid lyser starkt på tatamin. Många anser Kata-klasserna som de absolut tuffaste på VM – vi tror dock att Khai definitivt kommer att hjälpa Sverige att göra ett starkt intryck. Lycka till!

Officiell sida: http://karate2018.com/index.html

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer