ArtikelNyhet

Sandra Godvik vann europeisk WMC-titel – tog tung thaiboxningstitel

Sandra Godvik vann i helgen titelmatchen om det europeiska WMC-bältet i flugvikt, då hon besegrade brittiskan Dani Fall under en gala i Telford.

Godvik vann på TKO i tredje ronden.
– Efter att ha dominerat clinchen i alla ronder med många bra knän så fick jag in en armbåge som gjorde att Dani ramlade ihop och inte kunde resa sig igen.

För ett tag sedan var Godvik i Thailand och bodde där och tränade. Hennes utveckling de senaste åren har gått spikrakt upp.
– Jag känner framförallt att jag har blivit stabilare och tryggare i min thaiboxning, men vet fortfarande att jag har mycket kvar att jobba på.
– Uppladdningen har varit ganska jobbig, jag har bott i Uppsala, tränat i Stockholm och Sala samt jobbat mer än heltid, så det enda jag har gjort senaste månaden är att åka bil och tåg mellan alla ställen. Men med bra planering och support runtomkring mig så fick jag ihop en ok uppladdning och eftersom jag fightades i en högre viktklass så kunde jag äta bra och mycket genom hela uppladdningen så det var skönt.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Rickard Nordstrand

Fighterpodden avsnitt 65: Tips & trix med BJJ-landslagets coach, Daniel Haglind

Kommentarer