Sponsrad: Mcgregors comeback sänds exklusivt på Viaplay

I höst smäller det på Viaplay. Den 22 september ska först boxningens nya tungviktskung Anthony Joshua försvara sina VM-titlar, och den 6 oktober är det så dags för MMA-världens största stjärna Conor McGregor att göra efterlängtad comeback. Både matcherna direktsänds som pay-per-view.

Conor McGregor blev MMA-sportens stora affischnamn när han på kort tid slog sig fram och erövrade UFC-titlarna i både fjädervikt och i lättvikt, innan han 2017 försökte göra det ”omöjliga” och utmanade världens främste boxare Floyd Mayweather Jr.
Nu är irländaren äntligen tillbaka i UFC-buren för att försöka ta tillbaka lättviktstiteln. I vägen står den nye mästaren, ryssen Khabib Nurmagomedov med MMA:s längsta obesegrade svit (26–0). Matchen är utan tvekan årets hetaste i fightingvärlden, och ett uppmärksammat bråk i New York tidigare i år har skruvat upp temperaturen ytterligare. McGregor attackerade då under skandalartade former en buss Nurmagomedov satt på.
Nu ska rivalerna göra upp räkningen i T-Mobile Arena i Las Vegas på UFC 229. Förutom den bittra rivaliteten dem emellan är det en match mellan två stilar där McGregor är en mästare på att slå ut sina motståndare stående, medan Khabib blir svårslagen om de hamnar på marken.

 

 

Alexander Povetkin har bara förlorat en enda match under sin 13 år långa proffskarriär, och höll WBA-titeln 2011-2013. Förutom VM-titlar har även Joshua och Povetkin OS-guldmedaljer gemensamt.

Engelsmannen Joshua klev högst upp på tungviktstronen genom att 2017 detronisera den gamle mästaren Vladimir Klitjko. I senaste matchen blev Joseph Parker den första boxaren att gå tiden ut mot den hårdslående 28-åringen, som gärna inleder en ny svit av knockouter på ett fullsatt Wembley, London.

Både Joshua–Povetkin och McGregor–Nurmagomedov sänds exklusivt som pay-per-view på Viaplay och kostar 499 kronor.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer