ArtikelNyhet

Inför UFC 227: Här är experternas tips + matchkort

På lördag natt svensk tid är det dags för UFC 227 i Staples Center, Los Angeles. Tyvärr kommer vi inte att få se någon återkomst av Alexander Gustafsson, efter att både motståndaren Volkan Özdemir och Gustafsson själv dragit sig ur fighten på grund av skador. Men det finns fortfarande flera möten att se fram emot. Bland annat huvudmatchen mellan T.J. Dillashaw och Cody Garbrandt och flugviktsmötet mellan Jose Torres och Alex Perez. Som uppladdning har vi listat fyra experttips inför helgens fighter.

Patrick L. Stumberg, MMA Mania: ”Teknisk knockout av Aldana och Sayles”

MMA Manias reporter Patrick L. Stumberg publicerade för ett par dagar sedan sina tips för samtliga fighter i UFC 227. Bland annat har Stumberg satt Brett Johns, Ricky Simon, Weili Zhang och Marlon Vera som segrare i sina respektive möten. I flugviktsmötet mellan de bägge amerikanerna Jose Torres och Alex Perez håller Stumberg Torres som favorit, trots att Perez imponerat i UFC och tidigare vunnit över bland annat Carls John de Tomas och Eric Shelton. Stumberg tippar att Perez kommer dominera första ronden, men att Torres därefter kommer arbeta sig in i matchen och ta över allt mer.

Stumberg tippar även teknisk knockout till Matt Sayels i mötet mot Sheymon Moraes:

”En knockout av Moraes hade inte förvånat mig, men hans brist på stabilitet får mig att tro att Sayles kommer få in en dunderträff någon gång under matchen”.

Oenigt bland Bleachreports reportrar

Bland MMA-reportrarna på den amerikanska sportsajten Bleachreport råder det delade meningar om hur helgens fighter kommer att sluta. I fjäderviktsmötet mellan amerikanen Cub Swansson och brasilianaren Renato Moicano håller två av skribenterna, Steven Rodina och Scott Harris, Moicano som favorit. De andra två, Nathan McCarter och Matthew Ryder, tror däremot att det blir Swanson som kommer stå som segrare.

Det enda som alla fyra reportrar är överens om är att Demetrious Johnson kommer besegra Henry Cejudo, och att Thiago Santos vinner över Kevin Holland.

I huvudmötet mellan Dillashaw och Garbrandt tippar tre av fyra att Garbrandt vinner på teknisk knockout.

”Dillashaws första seger över Garbrandt var absolut inte tur. Men han var på väg att förlora det mötet innan han träffade Cody med en huvudspark som avslutade fighten. Om han inte kan göra om samma bedrift igen förväntar jag mig att Garbrandts knockout-slag kommer att avgöra”, säger Bleachreports reporter Steven Rondina.

Spelbolagen håller Dillashaw som knapp favorit

Till skillnad från Bleachreports tre skribenter som tippat Garbrandt som vinnare i huvudmötet, så håller de flesta spelbolag Dillashaw som knapp favorit. Exempelvis ger Unibet oddset 1.88 för seger till Dillashaw och 1.92 till Garbrandt. Oddsen skiljer sig något mellan de olika spelbolagen och kan även komma att ändras om något skulle ske inför mötet. Många spelbolag ger dessutom boostade odds och oddsbonusar i samband med fighterna.

Utöver huvudmötet så finns det ett flertal fighter där oddsen är väldigt jämna. Bland annat fighten mellan Matt Sayles (1.90) och Sheymon Moraes (1.84), och mötet mellan Ricky Simon (1.80) och Montel Jacksson (1.95).

De tydligaste storfavoriterna i sina matcher, baserat på spelbolagens odds, är Marlon Vera mot Wuliji Buren och Thiago Santos mot Kevin Holland.

Dayne Fox, Bloody Elbow: ”Vera är en av UFC:s farligate bantamvikts-fighters”

Dayne Fox, skribent på MMA-sajten Bloody Elbow, håller Marlon Vera som storfavorit i bantamvikts-mötet mot den kinesiska talangen Wuliji Buren. Fox menar att även om Buren ser lovande ut så togs han in i UFC för tidigt och är inte redo för ligan än. Samtidigt håller Fox ecuadorianen Vera som en av UFC:s absolut vassaste bantamvikts-fighters.

Fox tippar även att Danielle Taylor vinner i stråvikts-mötet mot Weili Zhang, samt att Ricardo Ramos drar det längsta strået mot koreanen Kyung Ho Kang.

Huvudkort (04.00): Sänds live på Viaplay Fighting

 • Titelmatch i Bantamvikt: (C) TJ Dillashaw vs. #1 Cody Garbrandt
 • Flugvikt: (C) Demetrious Johnson vs. #1 Henry Cejudo
 • Fjädervikt: #5 Cub Swanson vs. #10 Renato Moicano
 • Stråvikt: Polyana Viana vs. JJ Aldrich
 • Mellanvikt: #13 Thiago Santos vs. Kevin Holland

Underkort (02.00): Sänds live på UFC Fight Pass

 • Bantamvikt: #9 Pedro Munhoz vs. #14 Brett Johns
 • Bantamvikt: Ricky Simon vs. Montel Jackson
 • Fjädervikt: Matt Sayles vs. Sheymon Moraes

Underkort (00.15): Sänds live på UFC Fight Pass

 • Flugvikt: Jose Torres vs. Alex Perez
 • Bantamvikt: Ricardo Ramos vs. Kyung Ho Kang
 • Kvinnlig stråvikt: Danielle Taylor vs. Zhang Weili
 • Bantamvikt: Marlon Vera vs. Wuliji Buren
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer