ArtikelNyhet

Proffsboxaren Sven Fornling fightas om världsmästartiteln ”Min tid är nu”

Superlöftet och stentuffe proffsboxaren (tillika svenska mästaren och IBF Baltic Champ) Sven Fornling, 14-1, 7 KOs, har väckt uppmärksamhet i proffsboxningsvärlden under den senaste tiden, senast med en imponerande seger över hårdföre tjecken Karel Horejsek som gick över 10 ronder. Den 15 september boxas Fornling om världsmästarbältet mot den tuffe tyskarmeniern Karo Murat.

De senaste månaderna har det förts förhandlingar på flera fronter om en stormatch och nu kan det så meddelas att Sven Fornling kommer att boxas om världsmästarbältet mot tuffe tyskarmeniern Karo Murat, 32-3-1, 21 KOs, på en stor gala i Hansehalle i Lübeck – samma ställe där Armand Krajnc blev världsmästare 1999.

– Vad kan jag säga. Detta är chansen som jag har väntat på hela mitt liv. Allt hårt jobb, all svett, allt blod, alla tårar, allt är för detta. Jag har länge känt att det varit på gång och det har känts bra i förhandlingarna – och när min manager Christer Enqvist ringde och berättade att Team Murat signat kände jag att this is it, förklarar Fornling.

Karo Murat anses som en av de absolut bästa i viktklassen tillsammans med Eleider Alvarez, Adonis Stevenson, Badou Jack, Sergei Kovalev, Dmitry Bivol och Artur Beterbiev. Karo Murat innehar det prestigefyllda IBO-bältet (som är en av de stora respekterade organisationerna tillsammans med WBC, IBF, WBO och WBA). En vinst mot Murat skulle därmed innebära att Fornling skulle tillhöra den elit av de största svenska proffsboxarna genom tiderna – tillsammans med Badou Jack, Ingemar Johansson, George Scott och Armand Krajnc.

– Murat är en tuff fighter helt klart. Det är en boxare jag kan utan och innan eftersom vi sparrat många ronder under de senaste åren. Jag kan hans svagheter och jag vet att han är en krigare som jag, så det kommer bli ett inferno i ringen. Det är också en boxare jag har svårt för, han har en översittarattityd och sitter på höga hästar – och dom åker jag till Lübeck för att plocka ner honom från. Jag känner att formen är kanon och den kommer vara super i september – nu kör vi, avslutar Fornling.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer