ArtikelNyhet

Alexander Gustafssons återkomst och flera tunga möten på UFC 227

Lördagen 4 augusti är ett datum alla MMA-fans bör anteckna i kalendern. Då går nämligen UFC 227 av stapeln på Staples Center i Los Angeles med två matcher om mästarbälten och utöver det en rad intressanta matcher. Dessutom får vi se vår svenske MMA-stjärna Alexander ”The Mauler” Gustafsson i en av matcherna.

Totalt kommer hela tolv fighter äga rum på Staples Center 4 augusti. Huvudmatchen mellan T.J. Dillashaw och Cody Garbrandt är förstås den allra mest intressanta då matchen gäller mästarbältet i bantamvikt. Ett bälte som Dillashaw övertog från just Garbrandt när de bägge möttes på UFC 217 i Madison Square Garden, New York, i början av november förra året.

Den matchen vann Dillashaw på teknisk knockout i andra ronden, så räkna med att Garbrandt lär vara rejält revanschsugen i Staples Center. Dessutom blir det för båda två den första matchen sedan titelmatchen i Madison Square Garden. Mycket talar för att det kommer att bli en mycket jämn match mellan de bägge kombattanterna, i alla fall om man ska tro spelbolagen. Hos till exempel bet365 ger seger för Dillashaw 1.80 gånger pengarna medan seger för Garbrandt ger 2.00 gånger pengarna.

Trettonde titelmatchen i rad

Den andra av kvällens två titelmatcher gäller mästarbältet i flugvikt och går mellan suveränen Demetrious Johnson och utmanaren Henry Cejudo. För Johnsons blir det den trettonde titelmatchen i rad om mästarbältet sedan han övertog i september 2012. Mycket talar för att det också kommer att bli den trettonde segern i rad för Johnson. Kollar man oddsen inför matchen, hos exempelvis bet365, är det ett ganska säkert odds tips att Johnson kommer ta hem den här matchen. Seger för Johnson ger nämligen inte mer än 1.18 gånger pengarna med medan seger för Cejudo ger 5.00 gånger pengarna.

Faktum är att Demetrious Johnson och Henry Cejudo mötts en gång tidigare i en match om mästarbältet i flugvikt. Det var på MGM Grand Garden Arena i Las Vegas i april 2016. Den gången vann Johnson på teknisk knockout redan i den första ronden.

The Maulers första match på mer än ett år

Alexander ”The Mauler” Gustafsson går som sagt också en match på UFC 227, om än inte någon titelmatch. Gustafsson ställs mot schweizaren Volkan Oezdemir som har 15 vinster och endast två förluster hittills under karriären.

Matchen, som går i klassen lätt tungvikt, blir Gustafssons första sedan han besegrade Glover Teixeira på knockout i femte ronden i samband med Fight Night i Globen i Stockholm i maj förra året. Motståndaren Oezdemirs senaste match var i januari tidigare i år vid UFC 220 mot Daniel Cormier om mästarbältet i lätt tungvikt. En match schweizaren förlorade på teknisk knockout i den andra ronden.

Det ska väl inte ses som helt omöjligt att segraren i matchen mellan Alexander Gustafsson och Volkan Oezdemir kommer att utmana Daniel Cormier i mästarbältet i lätt tungvikt, även om Cormier sagt at han är på väg att avsluta karriären.

***

På lördag natt svensk tid är det dags för UFC 227 i Staples Center, Los Angeles. Tyvärr kommer vi inte att få se någon återkomst av Alexander Gustafsson, efter att både motståndaren Volkan Özdemir och Gustafsson själv dragit sig ur fighten på grund av skador. Om du är sugen på en uppdatering kring UFC 227 så hittar du den här.

Fighterpodden Nedslag 29 januari 2021 – McGregors förlust, smuggling och boxning

Kommentarer