Artikel

Satsa allt på sporten

Kampsport är underbart men långt ifrån gratis. Här kommer tips till den som vill ha råd att träna målmedvetet eller fortsätta stötta fighters från läktarplats. Allt för att säkra fortsatt framgång och kampsportsglädje.

Du kanske äter, sover och andas kickboxning. Eller så är du beroende av den där nerven i stenhård MMA. Vilken typ av fighter du är kampsporten sannolikt din stora kärlek – det är mer än en sport, det är en livsstil. Nackdelen är att det knappast är gratis att ta del av kampsport. Du som tränar vet att varken medlemskap, tävlingar eller utrustning kan skördas från träd. Dessutom tillkommer resor, entréavgifter, tevekostnader och notor från sportbaren. Kampsport växer men ryms inte riktigt än på standardutbudens tevekanaler.

Svajig ekonomi ska inte behöva stoppa passionen för kampsport. Ett välfungerande alternativ är att samla lån och småkrediter. Den som vill hitta den bästa lösningen kan lätt drunkna i byråkratiska ekonomitermer eller fastna i snåriga googlingar. Lånekoll är en tjänst som gör det åt dig medan du bokstavligen krigar vidare med roligare saker. Och på tal om roligare saker: UFC, Bellator och PFL fortsätter pryda både skärmar och arenor över världen denna sommar. Hur föredrar du att ta del av nerven från kampsport i absoluta världsklass? Även där kan Lånekoll hjälpa dig hitta ett tryggt kreditkort som gör att du inte missar sommarens största evenemang.

Sommaren från läktaren
Svensk kampsport växer. Allt fler vill träna och ännu fler vill se matcherna. Otaliga svenskar har under de senaste åren briljerat i ring och bur. Den första svenska kvinnan har fått kontrakt hos UFC och rivstartade med en titelmatch, vi talar förstås om Lina Länsberg. Lyftkranen från Rosengård, Ilir Latifi, briljerade senast genom att strypa ut hajpade Ovince St. Preux i första ronden. Nu väntar rutinerade brassen Glover Teixeira som nog är sugen på en revansch mot en svensk efter att ha knockats av The Mauler framför den jublande publiken i Globen. I boxning strålar Badou Jack, på thaiboxningsfronten är kvinnorna i världsklass med Sofia Olofsson i spetsen. Få vill missa svenskarnas framfart, antingen för att stötta deras framfart eller gå i fotspåren för att själv få handen rest och titelbältet spänt runt midjan. Alla drömmar och allt stöd på vägen dit är viktigt.

Stora framtidslöften finns
Även utövare av snäppet mindre kampsporter med färre tevetider visar framfötterna. Nyligen knep talangerna Niklas Öhlén, Mikael Karlsson och Angelica Zetterwall varsitt brons på UEM i brottning. Det är tre exempel på otaliga unga talanger som lovar fortsatta framgångar för lilla landet Sverige, i de allra största tävlingssammanhangen. Förhoppningsvis kan allt fler skapa och dela glädjen som finns i kampsport. Till exempel genom att slippa brottas med ekonomin och istället se Sverige vinna olympiska brottningsmedaljer igen

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer