ArtikelNyhet

Poirier vs Gaethje: UFC-Fight Night 14 april

På lördag den 14 april är det dags för UFC-Fight Night i Glendale, Arizona. Vi kommer att få se ett efterlängtat lättviktsmöte som huvudevent, samt den obesegrade tungviktaren Arjan Bhullar gå upp i UFC-buren för andra gången. Som upplagt för en kväll fullspäckad med riktigt vass fighting-underhållning med andra ord!

Turerna var många innan schemat för lördagens UFC-event blev fastställt. Till en början var ett lättviktsmöte mellan Gilbert Burns och Lando Vannata planerat. Matchen blir dock inte av eftersom Vannata fortfarande håller på att återhämta sig efter armskada som han ådrog sig nyligen.

Samtidigt fick både Abdul Razak Alhassan och Matt Brown lämna återbud på grund av skadeproblem. Razak Alhassan ersätts av nykomlingen Ricky Rainey, som ställs mot Muslim Salikhov. Alex Oliveira hoppar in som ersättare för Brown och går upp i ringen mot den före detta WEC Weltervikt-mästaren Carlos Condit.

Huvudmatchen: Poirier vs Gaethje

Kvällens huvudevent är lättviktsmatchen mellan amerikanen Dustin Poirier och landsmannen Justin Gaethje.

Poirier går in i mötet som favorit med ett vinnarodds på runt 1.60. Oddset för vinst till Gaethje, som i december åkte på sin första förlust i UFC mot Eddie Alvarez, ligger på omkring 2.20. Hos Casino Wings kan du se vilka av de svenska spelbolagen som erbjuder bäst odds på matchen.

Frågan är om hemmastödet (Gaethje är uppväxt i Safford bara ett par timmar från Glendale) kan hjälpa 29-åringen till seger. Visserligen har Gaethje mindre erfarenhet av denna typ av toppmöten, men han har överraskat tidigare och är dessutom 5 cm längre än Poirier. I tillägg har Gaethje riktigt farliga sparkar som Poirier måste se upp med.

Poirier å sin sida har 5 cm längre räckvidd än Gaethje, vilket utan tvekan är en faktor att ha i åtanke.

Som sagt, Poirier är favorit, men matchen kan definitivt gå åt båda håll.

Bhullar vs. Wieczorek och Israel Adesanya vs. Marvin Vettori

Utöver huvudeventet mellan Gaethje och Poirier så finns det ett flertal andra intressanta möten att se fram emot. Ett av de hetaste är mellanvikts-fighten mellan nya zeeländaren Israel Adesanya och italienaren Marvin Vettori. Adesanya gick sin första proffsmatch 2012 och är sedan dess obesegrad. Mest anmärkningsvärt är att alla vinster har kommit på knockout – den senaste i UFC 221 mot Rob ”Razor” Wilkingzon.

Marvin ”The Italian Dream” Vettori inte heller något dåligt facit bakom sig med 12 vinster av 16 möjliga. Senaste Vettori var uppe i ringen var i UFC 219 i december mot Omari Akhmedov – en match som slutade oavgjort.

Adesanya är favorit inför mötet med ett odds kring 1.36, medan spelbolagen ger omkring tre gånger pengarna för vinst till Vettori. Vettori verkar dock vara självsäker inför mötet och twittrated för några veckor sedan:

”There’s an Australian bum loud mouth, he thinks he is battle tested. I would love to give him his first loss”.

Om Vettori medvetet blandade ihop Nya Zeeland och Australien framgår dock inte.

En annan match att spana in är tungviktsmötet mellan den före detta freestyle-wrestlaren Arjan  Bhullar och Adam Wieczorek. Arjan är fortfarande obesegrad i professionella MMA-sammanhang och gjorde sin UFC-debut i september förra året mot Luis Henrique. Motståndaren Adam Wieczorek har endast en förlust på 10 sina proffsmatcher, samt nästan 13 cm längre räckvidd, men går ändå in i mötet som underdog.

Eventet visas på Viaplay Fighting och sändningen drar igång natten mot söndag den 15 april kl. 02:00 svensk tid.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer