ArtikelNyhet

Superior Challenge 17: Tre matcher offentligjorda

Rostem Akman vs Holivan Vieira, Guram Kutateladze vs Nicolas Joannes och Serdar Altas vs Luan Jashari Frantzen på Superior Challenge 17 den 19:e maj på Cirkus i Stockholm.

Först ut är en förmatch i flugvikt -56,7 kg mellan två proffsdebutanter där den svenska amatörstjärnan Serdar Altas, VM-guldmedaljör i amatör-MMA 2017, tar sig an norrmannen Luan Jashari Frantzen.

– Serdar gör sin proffsdebut efter VM-guld i amatör-MMA mot ännu en proffsdebutant, Luan från Oslo. Det är alltid kul att kunna ge atleter på olika nivåer möjligheten att tävla i Superior Challenge och agera trygg landningsplattform när amatör-fighters är redo för proffs. Jag älskar proffsdebut-matcher för det händer så mycket, och de tävlande vill så mycket, vilket brukar resultera i riktiga toppmatcher, säger Babak Ashti, Grundare Superior Group International.

Hemma-fightern Rostem Akman har avslutat båda sina motståndare i Superior Challenge och denna gång ställs han mot sin mest erfarna motståndare hittills, brasilianaren Holivan Vieira i Weltervikt -77,1 kg.

– Vi börjar med att offentliggöra tre intressanta matcher där Rostem får en bra utmaning i form av den mer meriterade Holivan. Det är ett bra test för Rostem som kommer att behöva pressa sig själv till en ny nivå. Jag tror dock att han har mycket mer att ge än vad han visat hittills, och jag ser fram emot en mer aggressiv och hungrig hemmafighter. Jag tror att det här blir en vacker teknisk match, säger Babak Ashti.

Den lovande Malmö-fightern Guram Kutateladze debuterar i Superior Challenge mot ingen mindre än den meriterade Nicolas Joannes från Frankrike. Matchen går i Catchweight -68,5 kg.

– Det ska bli intressant att se Guram debutera i Superior Challenge. Han har en intressant fighting-stil och jag tror att han kommer vilja visa Sverige, Norden och Europa att han är här för att stanna. Jag har följt hans motståndare Nicolas i många år och jag blir alltid lika imponerad av hans närvaro under match. Han kommer i vanlig ordning ge allt och hålla ett extremt högt tempo. Det här är en typisk match där publiken inte kan blinka, för vad som helst kan hända när som helst, säger Babak Ashti.

Komplett matchkort hittar du här. Superior Challenge 17 kommer även att sändas live på Viaplay Fighting. Superior Challenge firar 10-års-jubileum i samband med Superior Challenge 17 på Cirkus

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer