ArtikelNyhet

Inför UFC Fight Night 127 i London: Blachowicz jagar revansch + Oliver Enkamps andra UFC-match

Efter två veckors uppehåll är UFC tillbaka lördagen den 17 mars. Denna gång är det London och O2-Arenan som står på agendan och det finns några riktigt intressanta fighter att se fram emot – inte minst vår nya unga svenska stjärna, Oliver Enkamp!!!

Galans höjdpunkt är utan tvekan tungviktsmötet mellan brasilianaren Fabrício Werdum och ryssen Alexander Volkov. Den före detta tungviktsmästaren Werdum är förvisso favorit inför mötet, men menar ändå på att det inte kommer bli en enkel match.

“Volkov är en riktigt farlig kille. Han har inte bara visat det i UFC, men även dessförinnan. Han blev Bellator-mästare om jag inte missminner mig. Han har stor räckvidd och är väldigt lång – en riktig tungviktare. Han har är duktig i Muay Thai, men desto svagare på golvet. Hans slag är kraftfulla, så du måste vara försiktig. Jag kommer att slåss smart, för han är en bra fighter”, säger Werdum i ett uttalande.

Volkov går in i mötet med fem raka segrar i bagaget, varav den senaste var en knockout mot Stefan Struve i UFC Fight Night Rotterdam den 2 september i fjol.

Werdum har å sin sida vunnit två av sina tre senaste fighter, senast på domslut mot Marcin Tybura i UFC Fight Night i Sydney den 18 november.

Spelbolagen har varierande odds på mötet, men enligt Jämförcasino.se så håller samtliga Werdum som klar favorit. I skrivande stund är oddset på vinst till Werdum omkring 1.50, medan Volkov har ett odds på omkring 2.65.

Blachowicz jagar revansch mot Manuwa

Ett annat intressant möte under UFC London är lättviktsmatchen mellan polacken Jan Blachowicz och britten Jimi Manuwa. Blachowicz är rejält revanschsugen efter att ha förlorat mot Manuwa på hemmaplan i UFC Fight Night Krakow för nästan precis tre år sedan.

Frågan är dock om den 35-årige Blachowicz klarar av att göra om Manuwas bedrift och ta en seger på bortaplan.

Spelbolagen håller Manuwa som storfavorit med ett odds på runt 1.40, medan vinst till Blachowicz ger omkring 2.70 gånger pengarna.

Oliver Enkamp går sin andra UFC-match

Från ett svenskt perspektiv finns det en match som är extra speciell under galan: den unga talangen Oliver “The Future” Enkamp går nämligen sin andra UFC-match. I debuten i maj i fjol ställdes 25-årige Enkamp mot den tio år äldre fransmannen Nordine Taleb i Globen. Vinsten gick visserligen till Taleb efter enhälligt domslut, men Enkamp hyllades både av publiken och motståndaren.

”Jag tror att han kommer bli väldigt bra i framtiden, han kommer att ha en bra karriär. Men det blev kanske lite för mycket nu med UFC-debut i Stockholm”, sa Taleb efter mötet.

Den här gången ställs Enkamp mot hemmafavoriten Danny Roberts – ett viktigt möte som kan avgöra svenskens framtid i UFC. En lite äldre intervju med Oliver Enkamp hittar du här.

Galan går av stapeln lördagen den 17 mars med start 18:45 och går att se via Viaplay Fighting!

Huvudkortet (22.00):
Tungvikt: #3 Fabricio Werdum vs. #8 Alexander Volkov
Lätt tungvikt: #4 Jimi Manuwa vs. #11 Jan Blachowicz
Bantamvikt: Tom Duquesnoy vs. Terrion Ware
Weltervikt: #15 Leon Edwards vs. Peter Sobotta

Underkortet (startar 18.45):
Mellanvikt: John Phillips vs. Charles Byrd
Weltervikt: Danny Roberts vs. Oliver Enkamp
Weltervikt: Jack Marshman vs. Bradley Scott
Fjädervikt: Danny Henry vs. Hakeem Dawodu
Lätt tungvikt: Paul Craig vs. Magomed Ankalaev
Lättvikt: Stevie Ray vs. Kajan Johnson
Lättvikt: Alex Reyes vs. Nasrat Haqparast
Tungvikt: Mark Godbeer vs. Dmitriy Sosnovskiy

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer