Nyhet

Cage Warriors kommer till Sverige

Cage Warriors kommer till Sverige för första gången. Den 28 april smäller det när Europas största MMA-organisation intar Lisebergshallen i Göteborg, i en gala som direktsänds av streamingtjänsten Viaplay.
– Vi hyser enorm respekt för den svenska MMA-scenen, säger Cage Warriors vd Casimir Knight.

Sporten MMA (mixed martial arts) växer lavinartat runt om i världen. Skandinavien är inget undantag, utan har med åren utvecklats till en etablerad marknad där ett flertal fajters slagit sig fram på de finaste matchkorten på de största galorna.
Cage Warriors är en engelsk MMA-organisation som arrangerade sin första gala redan 2002.
MTG har sänt Cage Warriors sedan 2014, och får nu för första gången möjligheten att producera en gala på hemmaplan.
– Skandinavien har producerat några av världens bästa fighters och den fina infrastrukturen kring kampsport stärks av ett enormt nätverk av gym. Vi ser fram emot att få arbeta med Viaplay och MTG, ett kraftverk till mediahus som bevisat sina kunskaper, för att genomföra en fantastisk kväll för skandinaviska MMA-fans, säger Cage Warriors vd Casimir Knight.
Bland de skandinaviska fighters som tidigare gjort avtryck i Cage Warriors märks svensken Jack Hermansson samt danskarna Martin Kampmann, Nicolas Dalby och Kenneth Rosfort – samtliga tidigare mästare i organisationen.
– Det är ett stort intresse för MMA idag med en publik som följer de stora galorna hos oss året runt, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt och fortsätter:
– Det här är ett utmärkt tillfälle att se MMA av högsta klass, såväl hos oss som på plats.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer