ArtikelNyhet

Intervju med Sanny Dahlbeck som går match i Italien den 23 juli

Sanny Dahlbeck får inte mycket till semester från thaiboxningen nu i sommar. Alldeles nyss var han i Japan och deltog i en åttamannaturnering och den 23 juli går Sanny match igen. Den här gången åker Sanny till Sardinien där han möter thailändaren Petchmai Lookboonmee under galan Hearts on Fire Fight Night.

Sist vi såg dig var i K-1 WORLD GP den 18 juni – först så besegrade du Hirono Yu via TKO i rond 2. Sedan tog det tyvärr slut i rond ett mot Yasuhiro Kido (för övrigt samma Kido som Sanny tokknockade med en överhandsvänster i mars förra året reds. anm) i semifinalen. Är benet helt återställt nu och vad tänker du nu om de här matcherna så här i efterhand?
– Ja exakt, turneringar är alltid svåra och jag tycker att min stil inte riktigt passar för turneringar, men sånt är livet! Jag vet att jag kan ta lowkicks, men jag var öm från första matchen så det kändes direkt när han sparkade på benet. Nu är jag dock återställd och taggad på att fightas.

Kanske en tredje match mot Yasuhiro Kido?
– Ja rematchs är alltid kul, men han är bättre att möta i en superfight än en turnering, så det skulle vara intressant att möta honom en tredje gång för att se hur våra stilar ställer sig mot varann en tredje gång!

Och nu får vi alltså se dig möta Petchmai Lookboonmee från Thailand… Berätta lite om galan och din motståndare.
– Jag vet faktiskt inte så mycket om Petchmai förutom att han är väldigt rutinerad vilket alla thailändare som fightas på högre nivå är haha. Men det ska bli kul att fightas mot en duktig thailändare och få åka till Sardinien på köpet, jag kan inte klaga.

För de som inte känner till dig eller har sett dig fightas – hur skulle du beskriva din stil?
– Jag skulle väl säga att jag har en väldigt aggressiv stil och gillar att gå framåt. Försöker vara innovativ med överraskande slag eller sparkar från lite konstiga vinklar och jag gillar att få igång publiken.

Hur ser en typisk dag ut i Sanny Dahlbecks liv?
– Alla dagar varierar för mig och när jag har en uppkommande match så kör jag varje dag, vissa dagar två pass och andra dagar ett pass. Ibland hårdare pass och ibland mer teknik. Jag vet hur min kropp fungerar och jag vet att jag måste ha balans i träningen – så jag går inte in för hårt med träningen för tidigt för att kroppen går sönder och man måste vara försiktig med den, min kropp är trots allt mitt arbetsverktyg. Men mest fokus på thaiboxning så klart och när jag har lite tid mellan matcher så varierar jag med styrketräning och rörlighet.

Hur ser tävlingssäsongen ut – finns det fler matcher inplanerade i år?
– Än så länge har jag inget planerat, måste rehaba efter den här matchen. Men jag hoppas på en eller två stora galor i vinter.

Och så slutligen: vad gör du efter den 23 juli – får du någon semester då?
– Jag och min tjej kommer stanna kvar i Sardinien i fem dagar efter matchen och bara äta gott och njuta av livet. Sen är det tillbaka till träningen och försöka ta hand om de skador jag dragit på mig över åren.

Tack Sanny och stort lycka till önskar vi på Fighter!
Tack man!

SANNY DAHLBECK – FAKTA

Sanny Dahlbeck är en svensk thaiboxare och K1-fighter. Han är mest känd för att i GLORY World Series slagit Warren Stevelman och den japanska superstjärnan Yoshihiro Sato (och Sanny knockade Sato igen i K-1 WORLD GP). Sanny har även Yokkao-titel 2015 via KO i fjärde ronden mot runt Jordan Watson. Förra året slog han Yosuhiro Kido genom knockout i första ronden. Vill du veta mer om Sanny så har du en lång intervju av Elin Bladh här.

Född: 1991 Längd: 178 cm Vikt: 70 kg (150) Gym: Odenplan Fight Gym
Record: 35-11-0 (21 vinster via KO)
2009 SMTF Svensk mästare -67 kg
2009 IFMA Världsmästare B-klass, Bangkok, Thailand -67 kg
2010 SMTF Silver -67 kg
2010 IFMA Nordisk mästare -67 kg
2011 SMTF Svensk mästare -67 kg
2011 IFMA Nordisk mästare -67 kg
2012 WMC Nordisk weltermästare
2015 Yokkao-titeln -70 kg
2017 SMTF Svensk mästare -71 kg

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer