Nyhet

Svenske Daniel Teymur gör debut i helgens UFC Fight Night 113 – fightcard och sånt

Efter förra helgens dubbla UFC-nätter kanske vara skönt med ett event som tidsmässigt är lite mer rimligt för oss svenskar? Söndagens event bjuder inte bara på middagsunderhållning i form av Gunnar Nelson vs Santiago Ponzinibbio och Joanne Calderwood vs Cynthia Calvillo – dessutom får vi se den obesegrade svensken Daniel Teymur göra debut!

https://www.youtube.com/watch?v=iTrD099IBgU

Nu på söndagskvällen den 16 juli äger UFC Fight Night 113 rum i Glasgow, Skottland. Huvudmatchen är ett welterviktsmöte mellan den isländska supergrapplern Gunnar Nelson och argentinaren Santiago Ponzinibbio. I galans delade huvudevent får vi även se hemmafavoriten Joanne Calderwood göra upp mot den obesegrade Cynthia Calvillo. Men den absolut största matchen för oss svenskar är såklart Daniel Teymurs debutmatch!

Daniel Teymur är en hårtslående fighter med ett stort krigarhjärta. Daniel är både nordisk och svensk mästare i thaiboxning och har även tävlat inom K-1 (32-2 med 11 knockouter). Inom MMA är Daniel obesegrad (6-0). Daniels bror, David Teymur, tävlar också i lättviktsdivisionen i UFC. På söndag möter Daniel nykomligen och hemmasonen Danny Henry. Matchen ligger först på underkortet som börjar 19.00.

I videon nedan kan du se Dan Hardy & co analysera några av matchningarna:

Huvudkort (startar 21.00 svensk tid och sänds på Viaplay Fighting):

 • Weltervikt: Gunnar Nelson vs. Santiago Ponzinibbio
 • Stråvikt: Joanne Calderwood vs. Cynthia Calvillo
 • Lättvikt: Stevie Ray vs. Paul Felder
 • Mellanvikt: Jack Marshman vs. Ryan Janes
 • Lätt tungvikt: Khalil Rountree vs. Paul Craig
 • Tungvikt: James Mulheron vs. Justin Willis

Underkort (startar 19.00 svensk tid och sänds på Viaplay Fighting):

 • Weltervikt: Danny Roberts vs. Bobby Nash
 • Flugvikt: Alexandre Pantoja vs. Neil Seery
 • Weltervikt: Charlie Ward vs. Galore Bofando
 • Lättvikt: Daniel Teymur vs. Danny Henry

Underkort (startar 18.00 svensk tid och sänds på Viaplay Fighting):

 • Bantamvikt: Brett Johns vs. Albert Morales
 • Bantamvikt: Leslie Smith vs. Amanda Lemos
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer