ArtikelNyhet

Svenske mästaren i lätt tungvikt, Sven Fornling, redo att byta viktklass för svenskmöte!

Svenske mästaren i lätt tungvikt, och baltiske IBF-mästaren, Sven Fornling, 12-1, 6 KOs, tog sin finaste skalp i karriären när han i mars besegrade högt rankade och obesegrade tysken Arijan Sherifi, idag 14-1, 7 KOs. Segern innebar även flera steg upp på världsrankingen och Malmöfightern närmar sig nu toppskiktet.

Tidigare i veckan blev det klart att Erik Skoglund, 26-0, 12 KOs, lämnar viktklassen i lätt tungvikt för att försöka få till ett möte med den f.d. världsmästaren, dansken Mikkel Kessler, 46-3, 35 KOs, som nyligen meddelade att han kommer tillbaka från pensionen.

Fornling:

– Skoglund är väldigt naiv om han tror att han kan möta Kessler. Skoglund har på 26 matcher såvitt jag förstår aldrig mött någon toppboxare. Man kan ifrågasätta om han överhuvudtaget mött en topp-50 gubbe. Kessler var under sin topptid en boxare som ständigt mötte topp 10-fighters. Han kommer pulverisera Skoglund. Låt oss istället göra såhär. Jag möter Skoglund och sedan möter vinnaren, det vill säga jag, Kessler.

I supermellanvikt finns även en tredje svensk proffsboxare som brukar nämnas med Skoglund och Fornling, nämligen ”Golden Boy” Oscar Ahlin, 14-2, 12 KOs – numera lägst rankad av de tre efter att Fornling nyligen gått om.

Fornling:

– Hehe. Jag gillar Oscar. Han  är snäll. Det som är lite synd är att han gjort klart och tydligt att han inte vill möta mig bara för att vi båda är från Sverige. Mitt svar till honom är: Oscar, vakna! Boxning är ingen lagsport. Låt oss mötas. Vi kan ta matchen i Stockholm – inga problem, din bakgata. En match mellan oss blir med god marginal den största svenska proffsboxningsmatchen sedan Armand Krajnc och Paolo Roberto.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer