ArtikelNyhet

Mayweather vs McGregor bekräftad: ”The fight is on”

Förhandlingarna är över och det är nu klart – boxningslegenden Floyd ”Money” Mayweather Jr, 40, och MMA-superstjärnan Conor ”The Notorious” McGregor, 28, gör upp i boxningsringen och uppges få 870 miljoner kronor – var för besväret.

Ända sedan Irländaren Conor McGregor blev historisk som den första UFC-mästaren i dubbla viktklasser har han pratat om en att möta den obesegrade boxningslegenden Floyd Mayweather (49-0) – i boxning. Efter att McGregor gick och skaffade sig i en boxningslicens har bråket om avtal och pengar varit i full gång.

I mars meddelade Mayweather att han inte längre var pensionerad och bara ville in i sporten igen för att möta Conor McGregor. Sagt och gjort: den 26 augusti under en gala i MGM Grand Garden, Las Vegas gör de alltså upp. Och pengarna verkar de vara överens om också. Det ryktas om att de bägge belönas med 100 miljoner dollar (motsvarande cirka 870 miljoner kronor) var.

Mayweather anses vara extremt svårträffad (17-19 % av motståndarens slag träffar under ). Mayweather vann senast (september 2015) mot Andre Berto och efter det la han handskarna på hyllan efter 49 raka segrar (och noll förluster). Men nu kommer Mayweather alltså ut ur sin pensionering för att möta McGregor – en MMA-fighter som inte har gått en enda professionell boxningsmatch i sin karriär. Däremot har McGregor i sin MMA-karriär lyckats avsluta 18 av sina 24 motståndare genom knockout, har vunnit 21 av sina 24 MMA-matcher, samt har vunnit dubbla titlar i UFC och Cage Warriors.

Men nu pratar vi boxning och det är ingen fråga om vem som är underdog här…


Till Sportbladet svarade Alexander ”The Mauler” Gustafsson så här på mötet mellan Mayweather och McGregor:
– När folk verkligen tror att McGregor kan utmana honom idrottsligt i boxning… det är skrattretande.

Blir det en pajasmatch?
– Ja, det blir lite av en ­freakmatch. Men det ger deg till dem. Alla vet att det är en moneyfight.

Blir det som att J-O Waldner skulle ­möta en tennis­spelare i tennis?
– Ännu längre ifrån. Som en golfspelare mot en tennisspelare. Det är två olika sporter. Det går inte att jämföra. Vi kan inte ens ha den här diskussionen, det blir bara löjligt, sa ”The Mauler”.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer