Nyhet

Proffsboxaren Adrian ”Gäddan” Granat är tillbaka – nu med Armand Krajnc i ringhörnan!

Adrian ”Gäddan” Granat 14-1, 13 KOs, är tillbaka i full träning och nu med bas i Malmö/Ystad. Vid hans sida står den nye chefstränaren, f.d. världsmästaren och legendaren Armand Krajnc, hos vilken Granat även startade sin proffskarriär under 2012-2014.

Det är början av mars 2017. De världsledande boxningstidskrifterna Boxing News och Boxing Monthly har lyft fram Granat som en av de största talangerna i branschen. De stora rankinglistorna har honom rankad runt plats 20 i världen efter 14 matcher. Boxing Monthly nämner honom till och med bredvid namn som Gervonta Davis i början av året.

Granats match mot ryssen Alexander Dimitrenko, idag 40-3, 26 KOs, och nummer 12 på IBFs världsranking skulle bli den perfekta språngbrädan till de riktigt stora matcherna och ge en rankingplacering i topp 10-15 i samtliga av de stora organisationerna.

Efter en trevande start landar Dimitrenko en höger varpå Gäddan gick i golvet. Matchen fick ett brutalt slut.

Granat:

– Jag har inte så mycket att säga om matchen nu i efterhand. Det är proffsboxning. Det är stora pojkar som går upp i ringen. När man kommer upp på den nivån dvs. runt topp 15-30 finns inga enkla matcher. Dimitrenko är en ringräv. Jag var helt klart för öppen. Jag gjorde ett misstag och jag fick betala priset.

– Men nu är jag tillbaks. Jag har gjort några justeringar. Jag har flyttat hem från Hamburg och återupptagit samarbetet med min första riktiga proffstränare Armand Krajnc. Armand var med mig under mina första 4 matcher som proffs och han  är en supertränare. Jag tror han kommer bidra väldigt positivt till min fortsatta utveckling.

– Armand är ett proffs ut i fingerspetsarna. Han känner alla i Hamburg och vi kommer resa dit med jämna mellanrum. Men basen blir Armands träningscenter i Ystad. Jag hoppas även kunna fortsätta mitt samarbete med Coach Carlos Zuniga på Fightzone som också har tränat väldigt mycket med Armand.

Krajnc:

– Gäddan gör rätt som flyttar sin bas till Ystad och Malmö. Hamburg i all ära, jag vet – jag bodde där i 10 år och blev världsmästare där. Men en boxare är starkast där man har sin riktiga bas.
___

Granat kommer att göra comeback i slutet av sommaren, mer detaljer om comebacken och även om Sven Fornlings följande matcher presenteras på presskonferens i Malmö den 15/6 kl. 15 på Sky Bar i Malmö Arena Hotell.

Presskonferensen är öppen för allmänheten.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer