Nyhet

BJJ-VM: Maxine Thylin vann guld & Max Lindblad vann brons

Igår natt tog Maxine Thylin VM-guld BJJ i svart bälte efter en fantastisk prestation under mästerskapen i Long Beach, USA.

– Själva finalen var mot min teamkamrat så vi fightades inte utan hon gav vinsten till mig. Matchen för att kvalificera till final var super tight dock. Mötte en tuff tjej med bra topp pressure. Kom in fel i början men lyckades justera och sen attackera med en kneebar och attackerade på den till matchen var slut. I slutändan var det lika i poäng men då jag var den som attackerat och styrt mesta av matchen och även hade mest låsförsök så gav domaren matchen till mig. Sen jättekul att få stänga viktklassen med min teamkamrat. Och fantastiskt att få titeln som jag jobbat stenhårt för i flera år.

I söndags tävlade även Max Lindblad i brunbältesklassen i middleweight och imponerade stort fram till semifinalen. Fyra matcher i rad dominerade svensken fullständigt, och även i semin gjorde Lindblad bra ifrån sig. Men föll, på delat domslut.

Text & foto via Budokamsport.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer