ArtikelNyhet

Max Hederström siktar på Jujutsu-EM

Max Hederström är göteborgaren som i början av juni kommer delta i jujutsu-EM i Bosnien Hercegovina. Han är en multitalang inom kampsport och har tävlat i både MMA, BJJ och jujutsu. Nu väntar EM i Banja Luka och formen är lovande.

– Formen är bra! Jag har lyckats hålla mig skadefri under i stort sett hela våren, vilket är skönt. Ju jutsuträningen har också gått riktigt bra, med sparringpartners i toppklass varje träningspass.

Jonas verkar trivas i en högpresterande miljö, förutom att han tog svart bälte i BJJ nu i maj är han JAS-pilot till vardags. Utmaningar verkar vara en stor motivation och något som driver Max framåt.

– Jag trivs bra i miljöer som kräver mycket av mig. Det tvingar en att alltid göra sitt absoluta bästa, vilket gör att man utvecklas mycket. Det är just utvecklingen, eller strävan att alltid försöka bli bättre som jag tycker är bland det roligaste med både mitt yrke och min idrott.

Han erkänner att han ibland glömmer att njuta av ett uppnått mål och snabbt fokuserar på nya utmaningar.
– Jag har nog ganska lätt för att bara gå vidare och sikta på nästa mål.  Jag tror dock det är bra att stanna och reflektera lite på vägen om vad man har gjort och lärt sig den senaste tiden. Särskilt om det är en tung period där det känns som man står still och inte kommer någon vart, då är det extra viktigt att tänka till på var man började, och hur långt man faktiskt kommit på vägen. Att mäta resultat och utveckling är ett bra sätt att hålla uppe motivationen.

Text och foto via Budokampsport.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer