Nyhet

UFC Fight Night 109 – Liverapportering från Globen

Vi sitter octagonside och rapporterar direkt från galan och sätter även poäng rond för rond vad vi anser att det står.

Då var det äntligen dags för UFC att återigen inta Globen. Det är söndag och varmt ute men inne i Globen har ändå publiken hittat och känner sig redo för en härlig tillställning.

Skribent: Simon Kölle • Foto: Joel Marklund

Lättvikt: Marcin Held vs. Damir Hadzovic

Rond 1 och 2 var det inga som helst problem för Held att dominera men i tredje, från ingenstans träffades Held av en spark i huvudet (på väg ner för en nedtagning) och Damir var vinnare på knock.

VINNARE: Damir Hadzovic på Knockout, rond 3

NU är vi igång mer reguljärt rond för rond och in kommer  Jessin Ayari och Globen är fylld till 2/3 redan. Darren Till missade vikten inför den här fighten men är ett väldigt lovande namn. Några säger till och med att han kan bli en världsstjärna.

Weltervikt: Darren Till vs. Jessin Ayari

ROND 1

Lite avvaktande inledning men Till börjar ta över mer och mer i ronden stående och det är ingen tvekan om vem som har mest krut i nävarna, men Ayari är med så gott det går. Halva ronden kvar och Till tar ner Ayari som dock är uppe snart igen. Ayari är mer ängslig i teknikerna och är snart nedtagen igen men Ayari tar sig fort upp. Ställningskrig stående. En känsla av att det rätt vad det är smäller hårt. Troligen för Till. Ayari backar mest men försöker då och då ganska desperat. Inte riktigt så ”snärtig” Till som vi är vana vid.

Fightermag ser ronden 10-9 Till

ROND 2

Ayari öppnar lite mer aggressivt men får backa snart. Till träffar i boxningen och Ayari går ner vobblig och Till hamnar i Guard och Ayari hotar ett tag med en armbar. Till försvarar sig bra och är snart ute men fortfarande i Guard. Till reser sig upp och slår ner och hamnar i Ayaris öppna helguard. 2:40 kvar och Ayari kommer upp och träffar Till hårt och går kort senare på en double leg men Till försvarar sig med att hålla i buren. Till är trött men kan fortfarande dela ut hårda tekniker. En klart jämnare rond. En hård vänster sänker Ayari som återigen försöker gå på sub men Till jobbar med hård GnP som Ayari vinkar in. Båda fighters andas tungt.

Fightmag ser ronden 10-9 Till

ROND 3

Bra stämning i Globen inför rond 3. Ayari behöver göra en ”Damir”. Till träffar i boxningen och matchen hålls stående. Ayari ger sig inte och svingar vilt men Till svarar med en tung vänsterspark som träffar. 3 minter kvar och Ayari måste göra något annars tar Till det här. Ayari träffar i boxningen men inte så hårt. Till har mer precision. Med 50 sek kvar träffar Ayari av ett ögonpet och läkaren kallas in. Till jagar på publiken som applåderar. Ayari jagar men är svår att träffa hårt. Det är Till som träffar hårdast och vinner den här ronden.

Fightermag ser ronden 10-9 och totalt 30-27 till Darren Till

Officiella domslutet: 30-27 TILL

Weltervikt: Nicholas Musoke vs. Bojan Velickovic

Publiken är i extas när Nico går in. Vilken uppbackning. Ilir och och Teymurbröderna står upp och ser laddade ut. Nico ser vass ut. Det här blir kul!

ROND 1

Lugn start för Nico som dock träffar lite stående men får äta en saftig Low kick. Nico tar lätt ner Bojan invid burväggen och Bojan sitter mot buren. Nico lyssnar på publiken som skriker slå han på käften. Nico har press och jobbar med GnP men Bojan lyckas ställa sig upp och matchen är stående igen. Halva ronden är det Nicos fight. Lite avvaktande men det är Nico som styr. och träffar med en kombo. Nico trycker upp Bojan mot buren ett tag men Bojan tar sig loss. Nico ser bättre ut överallt. Bojan försöker på en nedtagning som Nico lätt försvarar sig lätt mot.

Fightermag ser ronden som 10-9 till Nico Musoke

ROND 2

Nico styr och håller distansen som han önskar. Nico träffas av en vänster men inget märkvärdigt. Nico träffar med ett par kombos i boxningen och det här är Nicos fight. Bojan lyckas inte med något märkvärdigt men går inte att räkna bort. Nico styr det stående. En bra spaek av Nico med halva ronden kvar. Med en 1:25 kvar tar Bojan ner Nico som reser sig upp mot buren men smakar några slag. Jämnare nu. Bojan blir träffad när Nico fångar en spark och Nico jobbar med Bojan upptryckt mot burväggen. En rejäl armbåge träffar Bojan.

Fightermag ser ronden 10-9 till Nico Musoke

ROND 3

Bojan öppnar hårdare men Nico rör på sig. Bojan träffar lite men Nico svarar med en spark som sitter något sådär. Bojan är inne i matchen lite mer nu och när Nico går på nedtagning så prövar Bojan med en Giljotin som Nico försvarar sig emot. Nico grisar och trycker upp Bojan ett tag mot buren. Nico och Bojan växlar lite slag men ingen träffar hårt och just som jag skrev det träffar Nico med en kombo. Jämn rond. Bra jabb av Nico. Nico behöver säkra ronden men just då träffar Bojan med ett slag som får Nico att att bli vobblig och gå ner. Med endast 22 sekunder kvar förlorar Nico! Tråkigt!

VINNARE: Bojan Velickovic, TKO i rond 3

Lättvikt: Reza Madadi vs. Joaquim Silva

Silva kommer in till ett tyst Globen om det inte för musiken i stort sett. Rezas motståndare ser lugn ut. Folk står upp för att hylla Reza och nu är det nästan fullt i Globen. Detta känns historiskt! Vilket mottagande!

ROND 1

Reza jagar men inget har hänt efter 30 sek. Stort respekt. Silva träffar löst och Reza har inte skickat något efter en minut bortsett ett nedtagningsförsqök. Reza tajmat en double leg och får ner Silva som snabbt är uppe igen. Silva träffar en del men öppnar sig och Reza Dar ned honom och ligger i Side. Reza andas och tar det lugnt men han får inte ta det för lugnt. Reza i Silvas helguard och Reza har svårt att göra något men håller press. Domaren vill ha mer action med dryga minuten kvar och Reza fortfarande i Silvas helguard. Reza gör det jobbigt för Silva och får in lite GnP men det är svårt. Silva försöker med armbar men Reza är med och ligger ronden ut i garden.

Fightermag ser ronden 10-9 Reza Madadi

ROND 2 

Front kick av Silva som träffar händerna på Reza som tappar balansen kort. Reza svarar och ger brassen en tuff fight stående. Reza tajmat igen när Silva öppnar sig och tar ner honom men han är snart uppe igen. Reza blir träffad en del stående och trycker upp Reza lite mot buren men Reza svarar och matchen är igång igen. Silva träffar en del men Reza svarar med en spinning back sist som träffar hårt. Men Silva pressar nu. En till snurrande teknik av Reza som sitter fint. Silva använder Reza som slagpåse men Reza svarar med samma mynt. Reza får dock mest stryk i en del växlingar och är den som träffar hårdast. Reza är en krigare. Silva sparkar hårt och högt och Reza skrattar. Detta är ett krig! Jämn rond.

Fightermag ser ronden 10-9 Silva

ROND 3

Jag kan inte skriva. Detta är för spännande. Reza får ner Silva tillsist med 3 min kvar. Hans kanske sista rond någonsin. Reza Madadi har ett hjärta av diamant!!! Uppe igen och 2:20 kvar. En jämn rond där Reza mot slutet missar två nedtagningar och hamnar underst. Reza är den som träffar hårdast, men träffas mycket.

Nu får inte domarna se detta som en draw men det är en draw. Reza Madadi går oavsett ut med flaggan i topp!

Officiella siffrorna:29-28 (Silva), 29-28 (Reza), 29-28 (Silva). VINNARE PÅ DELAT DOMSLUT Juaquim Silva 

Mellanvikt: Chris Camozzi vs. Trevor Smith

(Bara resultat, ingen genomgång av ronderna här)

VINNARE: Trevor Smith via domslut (enhälligt)

Bantamvikt: Pedro Munhoz vs. Damian Stasiak

ROND 1

Öppnar med respekt och de ser ut att ha väldigt lik stil. Munhoz driver på lite mer i första minuten men ingen signifikant. Halva ronden och Stasiak får se ett nedtagningsförsqök vänt. Åter stående och Munhoz träffar lite mer men Stasiak är med. Stasiak är farlig i klinch och försöker få ner Munhoz men utan att lyckas. Stasiak får ned en nedtagning i slutet. Jämn rond.

Fightermag ser Munhoz 10-9 

ROND 2

Munhoz träffar lite mer än Stasiak även i första delen av denna rond. Det växlas en del stående och Stasiak är inte ofarlig alls men det här är Munhoz fight so far. En kickboxningsmatch så gott som och Munhoz mixar upp det bäst. I halva ronden lyckas Munhoz nästan ta Stasiaks rygg men får inte in någon hook. Stasiak kommer ut och matchen är återigen stående. Stasiak försöker lite snurrande tekniker men får ingen vidare utdelning. Munhoz förhindrar Stasiak att ta ner honom och håller press konstant och vinner ronden.

Fightermag ser ronden 10-9  till Munhoz

ROND 3

Munhoz fortsätter som tidigare och Stasiak börjar krokna men ger inte upp och får in en spark i huvudet men blir kort efter nedtagen. Munhoz ligger i Stasiaks Guard och inget sker vilket får domaren att ställe de två upp igen. Stasiak kämpar men hat gått stryk hela matchen och försökt ge igen. Munhoz får ner Stasiak och in med en hook. Stasiak kommer upp lite men kastas ned igen två gånger. En mycket ensidig match, den andra i rad. Roligare än förra fighten och båda försöker in i det sista men men…

Fightermag ser ronden 10-9 till Munhoz och matchen 30-27 till Munhoz

Officiella siffror: 30-27 Munhoz (enhälligt domslut)

HUVUDKORTET

Mellanvikt: Jack Hermansson vs. Alex Nicholson

Då var det dags för huvudkortet här i Globen och publiken har så gott som fyllt arenan denna söndag. Trycket är stort och hatten av verkligen för alla som kommit hit. Nu efter ett tufft underkort för Sverige hoppas vi på huvudkortet.

ROND 1

(Domare är Bobby Rehman)

Tidigt i rond 1 får Jack ner honom och hamnar i Side. Jack håller kontrollen och förivrar sig inte. Jobbar med GnP och behåller position. Jack muntar och sen tar han ryggen, rätar ut Nicholson och slår honom tills domaren stoppar.

VINNARE: TKO, rond 1 JACK HERMANSSON

Weltervikt: Oliver Enkamp vs. Nordine Taleb

Oliver kommer in och ser samlad ut, inte så nervös. Nu är stunden kommen för Oliver ”The Future” Enkamp. Det många frågar sig är om det är för tidigt? Nu återstår det att se.

ROND 1

Oliver behövde verkligen få igenom en rond och Nordine styrde en del men en MYCKET dynamisk Oliver hotade på alla distanser. Oliver Enkamp tar hem ronden.

Fightermag ser ronden som 10-9 Oliver Enkamp

ROND 2

Sorry för dålig rapportering här men ronden böljar fram och tillbaka och det här är en tuffare rond för Oliver Enkamp. Nordine träffade Oliver det hårdaste han troligen blivit träffad i sin MMA-karriär men Oliver tog den. Oliver och Nordine hamna på backen där Oliver fick en del stryk men inget signifikant.

Fightermag ser ronden som 10-9 Nordine

ROND 3

Mycket jämn rond…. Kunde inte skriva en rad för det var så spännande…

Fightermag ser ronden som 10-9 Enkamp och vinnare Oliver Enkamp 29-28

Officiella siffrorna: 30-27, 30-27, 29-28 Nordine

Weltervikt: Omari Akhmedov vs. Abdul Razak Alhassan

ROND 1

Fightermag ser den som 10-9 Omari

ROND 2

Abdul pressar och Omari vevar tillbaka och tar ner Abdul och hamnar i halvguard. Alhasan är atletisk men lite endimensionell. Omar svingar vilt och får ner Abdul igen med en double leg. Omari jagar på och träffar ibland men är endimensionell vilket iofs även Omari är med sina svingar men han växlar i alla fall in nedtagningar vilket han får in igen med 1:30 kvar ca. Omari passerar till halvguard och pressar Abdul med lite lösa slag men också slag i kroppen.

Fightermag ser ronden som 10-9 Omari

ROND 3

klart långsammare nu och Abdul ser lite rädd ut att bli nedtagen. En minut och inte mycket har hänt. Abdul kontrollerar i någon mån men Omari kontrar hårt och får in en nedtagning där Abdul dock snabbt är uppe. Abdul visar på sin slagstyrka och får in några slag men Omari svarar hela tiden med att ge tillbaka. Detta är Abduls rond, men just då blir Abdul nedtagen och mountad! Omari jobbar med armbågar i GnP och även om han inte gör massor så dominerar han och får in en del GnP. Abdul kommer upp med minuten kvar och måste avsluta men Omari går på en nedtagning och får han den är nog matchen hans. Ställningskrig. Abdul straffar Omari som försöker ta ner. Han lyckas inte ta ner men men vinner nog matchen.

Fightermag ser matchen som 30-27 Omari

Officiella siffrorna: 30-27, 28-29, 29-28 OMARI vinnare på delat domslut

Weltervikt: Peter Sobotta vs. Ben Saunders

ROND 1

Sobotta träffar hårt direkt och sänker Ben tillfälligt och fyller på med en kroppsspark. Sobotta dominerar stående. Ben är den som träffas mest och åker i backen mot slutet av ronden och får smaka hård GnP, men låser upp med ”Mission Control”, på backen är Ben bra.

Fightermag ser ronden som 10-9 till Sobotta (nästan 10-8)

ROND 2

Peter Sobotta var den betydligt bättre stående och varför Ben Saunders inte ens försökte sig på en nedtagning är ett mirakel. Efter ett antal vobblande ben för Saunders och nedslitningar stoppade domaren matchen.

VINNARE på TKO i rond 2, Peter Sobotta

Lätt tungvikt: Volkan Oezdemir vs. Misha Cirkunov

Den här matchen kanske flyger lite under radarn i Globen med tanke på huvudfighten men den är fruktansvärt intressant. Misha har fyra raka avslutningar i UFC och Volkan är ett odjur som faktiskt är högre rankad än Misha trots bara en fight i UFC där han slog OSP.

ROND 1

Volkan avslut på knockout kort in i rond 1.

VINNARE på KNOCKOUT Volkan

 

SKRIBENT: SIMON KÖLLE

Lätt tungvikt: Alexander Gustafsson vs. Glover Teixeira

Denna matchen kommer vi inte liverapportera men rapportera om i efterhand

 

 

 

 

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer