ArtikelNyhet

Debutanten Waldt kan skriva modern historia: ”De viktigaste nio minuterna i mitt liv”

Han har varit en av VM:s stora skrällar hittills. Imorgon kan landslagsdebutanten skriva modern thaiboxningshistoria. Om Waldt vinner finalen blir han den förste manlige svensk att vinna VM-guld på 14 år.

Imorgon ställs Filiph Waldt i VM-final mot thailändaren Prawit Chlinak. Och göteborgaren, som nog får betecknas som en av VM:s största skrällar på förhand, njuter av läget.
– Känslan i kroppen är bra. Jag är nästintill skadefri och faktiskt inte alls nervös. Jag blir taggad av chansen att skrälla.

Filiph, vad händer för dig nu och fram till finalen?
– Ikväll är fokus på att tappa vikt. Både Nasim Kazem och Abdallah Habib kommer sitta i bastun med mig och stötta mig. Mina tränare kommer hjälpa mig på alla sätt de kan, och hela landslaget är ett starkt team som hjälps åt. Det kommer bli oerhört skönt när invägningen är avklarad och jag kan äta och bara fokusera på denna matchen.

Hur ska det bli med en VM-final då?
– Det kommer bli helt fantastiskt, en fullsatt arena och jag har ingenting att förlora. Att som debutant bli första svensk i en -60-kilosfinal, mot en thailändare dessutom, det kan inte bli bättre.

Vad tror du om själva matchbilden?
– Jag vet att han är oerhört teknisk. Jag ska fortsätta som jag har gjort innan. Målet är att chocka honom i första ronden, och tvinga honom att också pressa framåt resten av matchen. Jag har erfarenhet av tuffa thailändare sen innan, de är världsbäst på att fightas backande. Jag ska gå ut utan respekt och använda mig av alla mina vapen. Jag ska ge allt och lite till, i de viktigaste nio minuterna i mitt liv.

Text& foto via Budokampsport.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer