Nyhet

Karate: medaljer i Dubai

Det blev en enastående bra start på tävlingssäsongen för Svenska Karatelandslagets seniorer som tävlade på karatens Premier League i Dubai under helgen.

Två svenska fighters, Sabina Lääveri, Stockholm (kumite -55 kg) respektive Lisa Rasmusson, Sundsvall (kumite -68 kg) knep varsitt brons efter fantastiska prestationer i en av världens tuffaste karate-tävlingar. Båda tjejerna är uttagna till karatens OS-trupp, där deltagarna nu ligger i hårdträning i ett speciellt program – nu kom första kvittot på resultat och båda debuterade i medaljsammanhang på den här nivån. Vi kan med helgens prestationer säga att vi är ett steg närmare OS i Tokyo 2020.

I helgen som kommer går Nordiska Mästerskapet av stapeln.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer