Mästarnas mästare: Janni Ezban-Larsson vidare till semifinal

I lördags tog sig Janni Ezban-Larsson vidare till semifinal i SVT:s Mästarnas mästare. Isracing-stjärnan ”Posa” Serenius fick lämna.

Mästarnas mästare rullar vidare för BJJ-stjärnan Janni Ezban-Larsson. I lördags tog hon sig vidare till semifinal i programmet, efter en mycket stark tävlingsvecka.

Och semifinalplatsen betyder mycket för henne.
– Det är kul att vara vidare till semifinal. Jag minns att jag tyckte det kändes väldigt stort att gå vidare från gruppen.

Samtidigt var det ett känslosamt program där populäre ”Posa” Serenius förlorade en nattduell mot brottaren Martin Lidberg. Och Ezban-Larsson är inte sen att hylla isracinglegendaren.
– Han är ett år äldre än min pappa och ändå är han så otroligt duktig i tävlingarna och är en sådan enorm person. Jag menar, det han gjorde satte en hel idrott på kartan och jag är mycket imponerad av honom. Han är så häftig att jag tycker att han hade kunnat få vinna tävlingen bara därför. Samtidigt hade vi också så roligt i gruppen där nere under den här tiden, det är fint att få minnas det via programmet.

I nästa avsnitt startar programmet med en ny grupp, och Janni återkommer om några veckor i semifinalen igen.


Janni Ezban-Larsson är en svensk utövare av brasiliansk jiu-jitsu. Vid 14 års ålder flyttade hon till Jönköping där hon började träna jiu-jutsu. Janni har svart bälte i brasiliansk jiu-jitsu och blev 2014 den första världsmästaren med svart bälte från Sverige. Hon vann även guld i jujutsu i newazadelen. 2013 blev hon av misstag anmäld till herrklassen under German Open, men slutade ändå på andra plats. 2010 flyttade hon till Danmark för att förbättra sina träningsmöjligheter. Hon avslutade karriären 2015.


Text via Budokampsport.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer