Nyhet

Presskonferens: Georges St-Pierre i titelmatch mot Michael Bisping

Georges St-Pierre är tillbaka efter mer än tre års frånvaro från buren och får chansen att utmana Michael Bisping om mellanviktsbältet.


Georges St. Pierre
(25-2) föddes den 19 maj 1981 i Québec, Kanada. Efter att ha blivit mobbad i skolan började han träna kyokushinkai karate som sjuåring. Senare började han även träna brottning och brasiliansk jiu-jitsu. St-Pierre gick sin första professionella MMA-match i januari 2002. St-Pierres senast match var på UFC 167 i november 2013, där han mötte Johny Hendricks. Efter vinsten mot Hendricks valde St. Pierre att ta en paus från sporten – med tolv raka segrar i ryggen! Redan under 2015 meddelade att St-Pierre att han börjat få tillbaka intresset för att tävla i MMA och nu är alltså comebacken ett faktum.

Michael ”The Count” Bisping (30-7) föddes 28 februari 1979. I juni 2016 blev Bisping mellanviktschampion efter att ha knockat Luke Rockhold (15-3) och han försvarade senast titeln mot Dan Henderson (32-15) på UFC 204. Vinsten var Bispings 20:e i UFC och han slog därmed Georges St. Pierres tidigare rekord över flest vinster i organisationen. Bisping har just nu fem raka segrar.

I skrivande stund är inte datum för deras möte klart. Nedan kan du se presskonferensen som handlar om mötet mellan Bisping och St-Pierre.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer