Nyhet

Inför Thai-SM: Sandra Godvik tillbaka i Sverige – vill försvara SM-guldet i thaiboxning

Sandra Godvik är tillbaka i Sverige efter flytten till Thailand och ska försöka försvara sitt SM-guld från ifjol.

Ifjol vann Sandra Godvik SM-guld i -48-kilosklassen i thaiboxning och tog sig därmed till VM i Jönköping. Väl där blev det förlust i första matchen och direkt efter den deklarerade Sandra att hon skulle komma tillbaka starkare än någonsin.

I höstas flyttade hon till Thailand och har slipat hårt på sina thaiboxarkunskaper och har även gått några matcher för Phuket Top Team. Hon känner själv att hon har tagit stora steg i sin utveckling.

– På alla sätt, jag har tränat 5-7 timmar om dagen, sex dagar i veckan så känner främst att jag är mer stabil och säker i min thaiboxning.
– Sedan flytten till Thailand  har jag tränat och matchat där för Phuket Top Team. Jag har fått några matcher med bra motstånd så är jag är tacksam för det.

”Är fighting – allt kan hända”
Och väl hemma igen på svensk mark ser hon fram emot SM i Haninge i helgen.
– Det ska bli sjukt kul att gå in i ringen, speciellt när reglerna är lite mer lika de i Thailand, att man både får armbåga och knäa i huvudet.

I hennes viktklass återfinns tre andra namn, Ellinore Ekström, Josefine Lennerkrantz och Susanna Salmijärvi.
– Två av tjejerna har jag mött och avslutat, en tjej har jag inte mött. Men det spelar inte så stor roll vem eller vilka jag möter, jag tycker det ska bli kul att gå match och det är fighting vi håller på med så allt kan hända.

Text och foto via budokampsport.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer