ArtikelNyhet

SM i kickboxning till Mellerud

Nu är det klart att SM i kickboxning kommer att arrangeras i Mellerud i Rådahallen den 20:e maj.

Den arrangerande klubben blir Fox Fight Club.
– Det är ett spännande och för många även oväntat val eftersom den arrangerande klubben är så pass liten men vi har tagit del av deras planer för arrangemanget och är övertygade om att det kommer att bli riktigt bra, säger Svenska Kickboxningsförbundets ordförande Emma Ankargren.

Enligt Ankargren finns det många fördelar med att förlägga SM just i Mellerud.
– Det finns många fördelar med att lägga arrangemanget på en mindre ort jämfört med en större stad. Vi anser att möjligheterna att skapa uppmärksamhet kring mästerskapet är bättre och dessutom har vi nu chansen att bjuda en helt ny publik på en riktigt spännande kampsportsupplevelse.

Nytt för i år är att man måste vinna SM för att bli uttagen till landslaget, men att vinna SM innebär inte per automatik en landslagsplats.

Text via budokampsport.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer