ArtikelNyhet

Kan bli Kampsportsgalans drottning – Axling fick flest nomineringar

Ett år präglat av guldglans. 2016 blev ett höjdarår för thaiboxaren Patricia Axling, som idag när nomineringarna till Kampsportsgalan förkunnades har chans att bli galans stora drottning. Axling är nominerad i fyra kategorier: Årets mästarinna, Årets kampsportare, Årets genombrott och Folkets Pris – guldtsuban.

Patricia Axlings fenomenala 2016 skrevs till SM-guld, VM-guld och EM-guld. Ett år då hon också var landslagsdebutant. Axling var också för ett par veckor sedan nominerad till Idrottsgalan.
– Jag hade ett extremt bra år, men samtidigt är Sverige så oerhört bra i olika kampsporter med jättestora framgångar. Jag hade kanske tänkt att jag skulle vara nominerad med tanke på mitt år, men inte så här mycket. Men det känns ju fantastiskt roligt.

Förutom sina egna nomineringar har Axlings förening, Oden plan Fightgym IF, nominerats till Årets klubb.
– Det blir jag nästan mest glad över. Vi har på kort tid åstadkommit väldigt mycket och det känns otroligt kul att alla som går och tränar på klubben får den här bekräftelsen. Sedan är det väldigt kul att min klubbkompis Sofia Olofsson också fått flera nomineringar.

Kampsportsgalan hålls den 25:e mars på Berns salonger i Stockholm.
Mer information om galan finns på www.kampsportsgalans.nu.

Text och foto via budokamspport.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer