Boxning: Klara Svensson vs. Cecilia Braekhus flyttas

Influensa får matchen mellan den svenska och norska boxningsdrottning att flyttas.

Antiklimax och väldigt trist summerar nyheten om att Klara Svensson och Cecilia Braekhus kommer flyttas.

På grund av influensa har läkarna stoppat Braekhus från att möta svenska boxningsstjärnan Cecilia Braekhus (29-0). Klara Svensson (17-1) får vänta till 24 februari innan hon får ta sig an den svårslagna norska stjärnan.

Sveriges Erik Skoglund jublar med Promotorn Nisse Sauerland efter vinsten öšver Sydafrikas Ryno Liebenberg i läŠtt tungvikt under boxningsgalan Nordic Fight Night den 23 april 2016 i Stockholm.
Foto: Joel Marklund

Goda tider för svensk boxning

Inte nog med världsstjärnorna Badou Jack (21-1-3) och Klara Svensson så finns det en rad andra svenska boxare som är av stort intresse. Obesegrade Adrian Granat (14-0), den spännande Oscar Ahlin (13-2) och inte minst Erik Skoglund (26-0). Men en fighter som Mikaela Lauren (28-4) ska förstås inte heller glömmas bort, hon gick faktiskt en till match 2016 efter mötet med Klara och det var en match hon vann mot Szilvia Szabados (14-8) på TKO. Inte nog med det har vi flera andra både äldre och yngre boxare som är intressanta.

Sveriges Badou Jack poserar fšr ett portrŠtt under en presskonferens infšr boxningsmatchen Badou Jack vs James DeGale, den 16 november i New York. Matchen, i januari 2017 slutade oavgjort och blev Badous andra fight i rad som slutar så.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRN /
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer