Nyhet

Den tidigare The Zone-mästaren är klar för UFC

2012 blev han tungviktsmästare i svenska MMA-organisationen The Zone och det efter att ha knockat Eddy Bengtsson. Nu är han klar för UFC.

Han var 11-5 och hade även en oavgjord match mot Daniel Omeilanczuk (19-6) som nu är i UFC. Han gick en match i svenska The Zone och han knockade Eddy Bengtsson i första ronden och blev därmed mästare i tungviktsklassen.

Dmitry Poberezhets heter han. Han som knockade Eddy och därmed gick till 12 segrar i karriären. 2013 fortsatte Dmitry att vinna och totalt hade han då vunnit 15 matcher. 2014 gick han fyra matcher och vann även alla dem. Alla på avslut i första ronden.

2015 var Dmitry Poberezhets hypad men tyvärr blev det ingen match för honom det året. Däremot 2016 blev det fyra matcher där han avslutade tre motståndare i första ronden och en fight blev en no contest. Med 14 segrar i rad och hela 19 avslut i karriären har nu Dmitry Poberezhets fått sitt kontrakt med UFC och det är minst sagt en spännande fighter.

Jag intervjuade Anton Linder (manager) om Dmitry Poberezhets 2011 då jag skrev för en annan sajt som dessvärre oetiskt tagit bort mitt namn som artikelförfattare. Såhär sa Anton om Dmitry Poberezhets då:


Anton och Dmitry på flygplatsen 2011

Under tiden som MMA i Ukraina långsamt växer till en mer publikvänlig sport, har många namn dykt upp i ringen.

Dmitry Poberezhets är en av dem som har gjort sig ett namn i sitt hemland i sin division, han var väldigt nära att vinna över Guram Gugenishvili på ett benlås. Det intressanta var att den matchen skedde under samma dag då många barn kollar på Kalle Anka kl 15 på Svt, dvs. julafton.

Uppfattningen om denna tungviktare är att han verkligen brinner för att fightas så ofta han kan och verkar aldrig ha åkt på någon allvarlig submission eller knock hitlls.

Hans kampsportbakgrund är karate under tonåren för att sedan vid 19-års åldern syssla med Pankration, denna sport utövas väldigt ofta i och med att många klubbar i Ukraina och Ryssland inte har tillgång till ring eller oktagon. Detta hindrar dock inte utövare att bli renodlade i MMA efter ett par matcher i ringen.

Det man kan säga om Dmitry är att han har på det senaste två åren redan hunnit nio matcher varav många av dem har avslutats på diverse strypningar och domslut. Under hans matcher så verkar han ibland inte ha tålamod att avsluta motståndare, så om det är någon svaghet han har så är det hans temperament och tålamod. Från hans första match till den senaste har man sett hans utveckling och hans fysik förstås, vi pratar nu om en fighter som kan bli komplett och som eventuellt inom två år tampas mot större namn i Europa.

Om man tittar noga på Dmitry märker man att han har brännskador i armen och ansiktet, första intrycket som man kan få är att han har varit med om en brand eller liknande. Faktum är att han har på något sätt bränt sig allvarligt som barn och var mycket orolig över sin framtid rent psykiskt, liksom att veta att hans yttre kan hindra honom att få en kvinna att gifta sig med honom i framtiden. Idag kan han meddela att han är en lycklig gift man med ett barn.

Nu i år lyder hans rekord 3-2-1 , en av förluster tog han cirka en vecka efter att han gick en match i Polen där det blev oavgjort. Han mötte Magomed Malikov som lyckades vinna på TKO över Dmitry. Två månader senare kom han tillbaks för att möta Dennis Goltsov i ProFc och vann på en RNC i första ronden och ytterligare två månader senare gick han en match mot vitryssen Alexey Kudin där han förlorade på ett domslut. Han gick sin senaste match i Ukraina för en månad sedan där han vann matche i KO, förhoppningsvis kommer han att avsluta detta år med ännu två vinster och jag lär nog träffa honom igen för att heja på honom.

Det är något som gör Dmitry intressant, liksom hans attityd och irritation , som att man kan höra svordomarna inombords hos honom då han inte får matchen dit han vill.

Frågan återstår om han kan lyckas göra bra ifrån sig ute i Europa? Allt sitter hos honom själv, för han verkar ha allt förutom brottningen, han kan vinna på armlås och strypningar bland annat samt att han kan knocka sina motståndare.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer