Nyhet

Superior Challenge 15: Nordiska legendens sista match

Äntligen blir den efterlängtade matchen av. Den unga svenska talangen Michel Ersoy möter den nordiska MMA-legenden Thomas ”Moon Lee” Hytten i sista matchen i hans karriär på Superior Challenge 15, 1:a april 2017 i Eriksdalshallen, Stockholm.

Matchen som ursprungligen var planerad att gå av stapeln på Superior Challenge 13 blir äntligen av. Ett klassiskt möte mellan en ung hungrig rival som utmanar den äldre mer erfarne pionjären. Michel Ersoy, en av Sveriges mest lovande talanger tar sig an den nordiska MMA-legenden Thomas ”Moon Lee” Hytten på Superior Challenge 15 den 1a april i Eriksdalshallen, Stockholm. Norrmannen började tävla 1998 och efter 19 amatörmatcher gick han över till proffs-MMA under 2003. I sina 20 proffsmatcher har han mött riktigt bra motståndare som exempelvis Mario Stapel, Robbie Olivier, Michels träningskamrat Nicklas Bäckström, och Per Eklund som han besegrade via KO efter 48 sekunder. Hytten har alltid varit aktiv, även mellan matcher som bl.a. sparringpartner till ingen mindre än Joachim ”Hellboy” Hansen. Järfälla fightern har sin svåraste och mest erfarna motståndare framför sig, och Oslo-bons sista match i karriären kommer inte gå obemärkt.

 Babak Ashti, Grundare Superior Group International:

– Jag såg fram emot den här matchen första gången den skulle ha gått av stapeln men jag ser faktiskt ännu mer fram emot den nu. Det är en klassisk uppgörelse ur flera aspekter, Sverige mot Norge, Stockholm mot Oslo, ung mot gammal, New School mot Old School, målmedvetenhet mot erfarenhet. Jag minns Thomas första matcher och hur mycket de inspirerade mig och jag har följt Michels karriär på nära håll ända sedan han började träna MMA. En sak är säker, mycket står på spel och båda kombattanterna kommer ge allt de har för den här vinsten.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer